- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Subiectele saptamanii pe blogurile economice: La ce cheltuieli sunt romanii campioni si idei \”a la francaise\” despre cum sa reduci deficitul

02 Oct, 16:00 • emanuel.ceciu
DailyBusiness.ro va prezinta subiecte ce au starnit valva in blogosfera romaneasca saptamana aceasta - pe ce cheltuiesc bani romanii (statistici oficiale), de ce sperantele de crestere economica a Romaniei sunt iluzorii, precum si idei venite de la cititorii cotidianelor economice din Franta despre cum poate fi redus deficitul, problema pe care o resimte din plin si guvernul autohton.
Subiectele saptamanii pe blogurile economice: La ce cheltuieli sunt romanii campioni si idei \a la francaise\ despre cum sa reduci deficitul

Cristian Orgonas

– blog economic

Ordonanta 50 a scumpit cu 30% creditele ipotecare in euro: Datele BNR publicate joi arata ca, in perioada iunie – august, nivelul DAE la creditele noi in euro acordate populatiei pentru achizitia de locuinte a crescut cu 30%, de la 5,65% in iunie, la 7,29% in iulie si 7,38% in august, in timp ce DAE la creditele pentru consum s-a marit cu „doar” 8,8%, de la 8,73% in iunie, la 9,5% in august. Orgonas a inserat in post si un grafic privind aceasta crestere.

Pe ce cheltuim bani – o comparatie Romania vs. alte tari din UE: Romania, fruntasa la cheltuieli pentru alimente, alcool si tutun. De asemenea, romanii cheltuiesc cel mai mult din UE pentru combustibili.

Mihai Marcu – blog economic

Iluzoria crestere economica: De ce nu va reveni Romania pe crestere economica in viitorul apropiat – taxele pe salarii descurajeaza munca, taxele sunt prea mari si au fost crescute in cel mai prost moment, scaderea deficitului se face prin cresterea arieratelor.

Pretul aurului fata de principalele valute: Grafice privind evolutia aurului, la nivel global.

Ionut Oprea – Seful IAB Romania

Conferinta perfecta: de vorba cu Malcolm Gladwell despre Twitter: Oprea subliniaza de ce este important ca in cadrul conferintelor sa se puna intrebari. Expertul in stiinte sociale si autor al unor carti precum The Tipping Point sau Blink, raspunde, timp de o ora, intrebarilor audientei – Gladwell nu foloseste Twitter: „mi-e teama ca timpul dedicat Twitter-ului mi-ar rapi spatiu pentru a face ceva ce are impact mai mare”.

Dragos Manac – antreprenor online

Conferinte, concursuri si premii: Conferintele se impart in mai multe categorii, in functie de utilitate, vorbitori, costuri si relevanta. In functie de acestea, trebuie sa alegi unde sa mergi sau cum sa organizezi intalnirile.

Dan Popa – blogger pe finante-banci

Insolventa. Un eveniment si alte cateva de prin culise: Popa povesteste cateva intamplari „din culisele” unei conferinta de presa – cum comunica unii bancheri „off the record”, cat de deschisi sunt ei si ce greseli fac.

Doua idei a la francaise de reducere a deficitului: Presa franceza a cerut cititorilor sa vina cu idei despre cum poate fi redus deficitul bugetar. Doua dintre ele, cu posibilitate de aplicare si in Romania, sunt plafonarea pensiilor si eliminarea subventiilor.

Luca Dezmir: Investitor bursa si imobiliare

Design cu intentie: Pentru cei care produc, un aspect esential este etapa primara a acestui proces: designul. El produce mai mult sau mai putin rezultatele finale pe care le doresti, dar produce intotdeauna rezultate. E important sa realizezi acest proces cu ideea finala in minte. Dezmir prezinta un material informativ despre „procesul constient de design”.