NEW MEDIA

Trei motive pentru care francezii de la AGF au investit 2 mil. euro in jocul romanesc eRepublik.com

17 iunie 2009, ora 17:04 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
eRepublik-mica.jpg
AGF Private Equity a investit 2 mil. euro in jocul online romanesc eRepublik.com. Motivele principale pentru care fondul de investitii a alocat aceasta suma sunt: cresterea continua a industriei jocurilor, costurile mici de intretinere ale companiei si posibilitatea "de a realiza profit pe un proiect sustinut de un management bun".
AGF Private Equity se afla la a doua runda de investitii in proiectul eRepublik.com, dupa ce in 2008 a investit alti 200.000 euro pentru 4% din companie. Investitia anuntata miercuri s-a facut prin majorare de capital, fondul de investitii francez preluand astfel un pachet minoritar de actiuni nou emise special pentru a face posibila aceasta finantare.

"Ca investitor ce priveste in urmatorii 4-5 ani, este foarte bine ca ne-am plasat o parte din bani intr-un joc online. Industria creste de la an la an si nu este afectata de criza", a declarat Guillaume Latour, partener al fondului de investitii AGF Private Equity.

"Ne intereseaza mai mult proiectele ce creaza comunitati mari, online, decat productia unui joc creat de corporatii unde trebuie sa pui pe masa 50-60 mil. euro ca sa te bage in seama", a mai declarat Guillaume Latour.eRepublik este o companie locala cu costuri foarte reduse, "ceea ce este foarte bine pentru noi", a continuat Latour.

Suma de 2 mil. euro va fi investita in extinderea proiectului, introducerea de noi facilitati si servere mai puternice. Aceasta suma va fi suficienta pe o perioada cuprinsa intre 12 si 18 luni.

Actionar majoritar al proiectului eRepublika este Alexis Bonte, care avea la inceputul anului 70% din actiuni. In prezent, eRepublik numara peste 350.000 de cetateni virtuali, fiind accesat zilnic de 120.000 de oameni din peste 200 de tari din lume.

Oficialii din Romania ai companiei nu au putut fi contactati pana la momentul publicarii articolului.

Aflati mai multe despre Guillaume Latour pe LinkedIn

Aflati cat timp petrece Guillaume Latour jucandu-se eRepublik.com precum si alte amanunte despre investitia AGF Private Equity in acest videoclip.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 28 Mai 2020, 05:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter