NEW MEDIA, CARIERE

Un director de la Microsoft a primit 45 mil. dolari pentru a pleca la o alta companie

05 iulie 2013, ora 10:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
don-mattrick.jpg
Producatorul de jocuri online Zynga i-a acordat noului director general, Don Mattrick, o prima de instalare de 5 milioane dolari si actiuni in valoare de 40 milioane dolari pentru a renunta la pozitia detinuta anterior la Microsoft, unde supraveghea divizia de jocuri video pentru consola Xbox.

Pachetul financiar al lui Mattrick mai include si un salariu anual de 1 milion de dolari, precum si un bonus garantat de 1 milion de dolari pentru anul in curs, potrivit unui document transmis bursei din SUA de Zynga, producatorul unor jocuri populare pe Facebook, precum Farmville, potrivitUSA Today.

Compania a anuntat recent ca Mattrick il va inlocui pe cofondatorul Zynga Mark Pincus in postul de CEO, dar nu a dat informatii despre pachetul salarial al acestuia.

Zynga conteaza pe Mattrick, 49 de ani, pentru a inversa trendul rezultatelor financiare negative care au cauzat un declin al actiunilor companiei de 66% de laofertapublica initiala de la sfarsitul anului 2011, scrie Mediafax.Microsoft, cel mai mare dezvoltator de software din lume, a inregistrat in ultimul trimestru al anului un profit de 6,62 miliarde de dolari, peste asteptarile analistilor.

Cea mai dinamica divizie a companiei a fost, paradoxal, cea de console video Xbox si de senzori de miscare Kinect. Vanzarile acestor dispozitive au crescut puternic in perioada de sarbatori. Divizia Xbox a Micrrosoft a inregistrat vanzari de 4,2 miliarde de dolari in ultimul trimestru.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 18 August 2022, 19:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter