NEW MEDIA

Un document intern pierdut de Google dezvaluie cat investesc Apple, BMW si alti giganti in publicitatea AdWords

07 septembrie 2010, ora 13:21 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
AdWordsSp-mica.jpg
Un document intern ce "a scapat de sub controlul Google" indica sumele pe care mai multe branduri, unele dintre ele rivale ale companiei americane, le-au investit in publicitatea AdWords in luna iunie a acestui an. Daca sunteti surprinsi ca Apple a investit aproape 1 mil. $, aflati mai jos cat au investit Amazon.com sau eBay.com.
Documentul, destinat utilizarii interne, a fost obtinut de publicatia AdAge. Acesta ofera informatii privind cele mai mari sume investite de companii in sistemul de publicitate Google AdWords.
47 de companii au investit peste 1 mil. de dolari in lunia iunie, 71 de companii intre 0,5 milioane si 1 milion in timp ce 357 au cheltuit intre 100.000$ si 500.000$.

Cel mai mare advertiser pe AdWords in luna iunie a fost AT&T, care a lansat in acea perioada iPhone 4 in SUA. Compania americana a investit in AdWords 8,08 mil. $, conform documentului. AT&T a investit anul trecut 2,8 mld. $ in advertising.

Amazon.com a investit in AdWords 5,85 mil. $ in luna iunie, in timp ce rivala eBay ceva mai putin, 4,25 mil. $.Rivalul Apple a cumparat publicitate de la Google in valoare de circa 1 mil. $ in luna iunie.

General Motors, Walt Disney sau BMW au investit, fiecare, sub 0,5 mil. $ in luna iunie.

AdAge sustine ca informatiile din document sunt precise, intrucat anumite sume au fost verificate din mai multe surse.

Google detine in prezent circa 65% din piata cautarilor online din SUA.

Oficialii companiei nu au dorit sa dea detalii asupra informatiilor din document. "Analizam posibilitatea ca cineva sa fi facut, in mod eronat, publice aceste informatii. Daca acesta este cazul, vom lua masurile potrivite", spune Denis Woodside, VP al Google Americas Operations.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 14:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter