- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Un fond ce a investit in Opera Software aduce sute de mii de dolari catre Brainient, companie fondata de romanul Emi Gal

28 Sep, 19:48 • emanuel.ceciu
Compania de publicitate pentru video online Brainient, fondata de romanul Emi Gal, a primit o finantare de 800.000 de dolari de la fondul de venture capital Arts Alliance si un grup de investitori individuali. Romanul, stabilit la Londra, are planuri mari - urmatoarea oprire, SUA.
Un fond  ce a investit in Opera Software aduce sute de mii de dolari catre Brainient, companie fondata de romanul Emi Gal

Grupul de investitori este din America si din Marea Britanie. „Am ales investitori din SUA deoarece cei din Marea Britanie sunt mult mai sceptici, mai greu de convins. Totodata, in curand o sa vrem sa atacam piata din America, asa ca am considerat ca este o miscare buna sa avem investitori de acolo”, spune Emi Gal, tanarul antreprenor roman.

Printre investitori se numara Dave McClure, Sherry Coutu, Alex Hoye si Algy Williams.

Fondul de investitii Arts Alliance a mai investit in Opera Software precum si in LoveFilm si LastMinute.com.

Vezi aici un interviu filmat cu antreprenorul roman.

Fara sa faca estimari privind valoarea companiei fondata de el, Emi Gal a spus ca a ramas totusi actionar majoritar. Compania a mai atras anterior inca doua runde de finantare, actuala fiind insa cea mai mare.

„Banii vor fi investiti in extinderea internationala si in extinderea echipei de vanzari. O sa-i cheltuim pe toti”, spune, zambind, Gal.

In 2008, fondul de investitii din care face parte si Vlad Stan, Seed Money, investea circa 50.000 euro pentru 30% din companie.