NEW MEDIA

Yahoo a achizitionat browser-ul Rockmelt

04 august 2013, ora 09:59 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Rockmelt-Yahoo.jpg
Grupul de internet american Yahoo! Inc. a anuntat, vineri, ca a cumparat browser-ul Rockmelt, aceasta fiind cea de-a 21-a achizitie de cand conducerea companiei a fost preluata de Marissa Mayer.

Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa ea este estimata la o suma de 60 - 70 de milioane de dolari, potrivit site-ului AllThingsD.com.

Rockmelt Inc. este un start-up lansat in anul 2010. Rockmelt este un browser care combina navigarea pe internet cu accesul la retelele sociale, precum Facebook si Twitter.

"Yahoo si Rockmelt impartasesc acelasi obiectiv: vor sa ajute oamenii sa descopere pe internet cel mai bun continut din lume", au spus reprezentantii Rockmelt.Astfel, echipa de la Rockmelt va ajuta Yahoo sa elaboreze instrumentele necesare pentru accesarea continutului pe internet si pe dispozitivele mobile, informeaza Mediafax.

Miercuri, Yahoo a anuntat ca a cumparat platforma de comert electronic Lexity, un start-up lansat in urma cu patru ani de Amit Kumar, un fost angajat al Yahoo!. Lexity este o aplicatie software care ajuta companiile mici sa atraga consumatori si sa le satisfaca cerintele acestora. Lexity are mii de clienti in 114 tari.

La inceputul lunii iulie, grupul de Internet american Yahoo! a anuntat ca acumparat compania Qwiki, care dezvolta o aplicatie ce ii ajuta pe detinatorii de smartphone sa realizeze propriile filme cu ajutorul fotografiilor si clipurilor lor. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa este estimata de presa americana de specialitate la o suma cuprinsa intre 40 si 50 milioane de dolari.

Tot in iulie, Yahoo a anuntat ca acumparat compania Xobni, specializata in gestionarea e-mailurilor.Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita, insa este estimata de presa britanica de specialitate la o suma cuprinsa intre 30 si 40 de milioane de dolari.

In luna mai, Yahoo! a anuntat cava prelua Tumblr, serviciu care gazduieste 108 milioane de bloguri, pentru 1,1 miliarde de dolari. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata in a doua jumatate a lui 2013.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 11 August 2022, 23:55
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter