- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
New Media

Yahoo ar putea fi preluata de un fond de investitii

17 Sep, 10:35 • Redactia DailyBusiness
Fondul american de investitii Silver Lake vrea sa preia Yahoo! si analizeaza lansarea unei oferte, au declarat vineri pentru Bloomberg doua surse implicate in discutii.
Yahoo ar putea fi preluata de un fond de investitii

In cadrul acordului, Silver Lake ar urma sa vanda activele din Asia ale Yahoo!, iar apoi ar incerca sa redreseze operatiunile de baza si sa gaseasca un cumparator pentru acestea, au spus sursele.

Reprezentanti ai fondului au abordat alte companii pentru a atrage interesul de preluare a activitatilor de baza ale companiei de Internet, a spus una dintre surse, potrivit Mediafax.

Presedintele Yahoo!, Roy Bostock, a concediat-o saptamana trecuta pe Carol Bartz, director general al companiei, dupa ce eforturile ei de a concura cu succes Google si Facebook au esuat.

Activele din Asia ale Yahoo!, care includ o participatie de 43% la Alibaba Group Holding, combinate cu scaderea cotatiei actiunilor grupului, fac din acesta o tinta de preluare, potrivit analistilor de la Deutsche Bank Securities si Thornburg Investment Management.

Reprezentantii Yahoo! si ai Silver Lake nu au fost disponibili pentru comentarii.

Blogul AllThingsDigital, specializat in sectorul tehnologic, a relatat recent ca mai multe companii pregatesc oferte de preluare a Yahoo! si au intrat in contact cu conducerea companiei, iar Silver Lake este unul dintre posibilii cumparatori.

Un fond de investitii ar fi probabil interesat de participatiile Yahoo! la Alibaba si Yahoo Japan, care reprezinta circa 80% din capitalizarea de piata a companiei.

Alte active ale Yahoo! includ servicii de e-mail, mesagerie instant si portaluri de stiri si informatii, care genereaza venituri din publicitate.