REAL ESTATE

2017 ar putea insemna un nou record in livrari de spatii industriale

10 aprilie 2017, ora 14:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
CTPark Bucharest West
CTPark Bucharest West
Pentru 2017 dezvoltatorii au anunțat că vor finaliza circa 400.000 de metri pătrați de spaţii industriale şi de logistică, un nou record al pieței, în condițiile în care anul trecut oferta nouă a totalizat 340.000 metri pătrați, au spus reprezentanţii companiei de consultanţă imobiliară JLL România.

Printre cele mai mari proiecte programate spre livrare în acest an se numără extinderea cu 68.000 metri pătrați a CTPark Bucharest West, extinderea cu 60.000 metri pătrați a P3 Logistic Park București, proiectul WDP din Otopeni de 38.000 metri pătrați și CTPark Timisoara – 35.000 metri pătrați.

Dacă toate proiectele anunțate pentru acest an vor fi livrate, stocul de spații industriale și de logistică la nivel național se va apropia la finele lui 2017 de 3 milioane de metri pătrați. La sfârșitul anului trecut stocul era estimat la 2,5 milioane de metri pătrați, din care 1,2 milioane de metri pătrați în București.

Având în vedere evoluția închirierilor din primele trei luni, precum și negocierile în curs pe piața locală, JLL România estimează că în acest an vor fi tranzacționate spații industriale și de logistică de peste 350.000 metri pătrați. Cererea vizează atât Bucureștiul, cât și orașele secundare, în acest caz vedem chiar o extindere a interesului companiilor și spre Estul țării, așa cum este cazul Profi la Roman. Alte orașe în care companiile vor să se extindă sunt Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca.JLL a intermediat în primul trimestru tranzacții cu spații industriale și de logistică care au cumulat aproape 100.000 de metri pătrați, pentru companii precum Profi, NOD, Tibbett Logistics, KLG și Kuehne + Nagel. Cele mai importante intermedieri, ca suprafață contractată, au fost închirierea de către retailerul Profi a 30.000 de metri pătrați în Roman și de către NOD a 30.000 de metri pătrați în București.

În urma contractelor semnate, dezvoltatorul belgian WDP construiește un depozit nou de 30.000 de metri pătrați la Roman pentru Profi, iar CTP dezvoltă 30.000 de metri pătrați în apropiere de București în CTPark Bucharest West pentru Network One Distribution (NOD).

Tibbett Logistics își extinde prezența în România, cu un nou depozit de 7.200 metri pătrați în CTPark Bucharest West, proiect în care și compania KLG a contractat 9.700 metri pătrați. De asemenea, compania de logistică Kuehne+Nagel se extinde în Timișoara, unde WDP va contrui un depozit de 6.000 metri pătrați.

”Piața industrială continuă să fie extrem de dinamică din punct de vedere al proiectelor noi livrate, dar și al cererii. Expansiunea companiilor din retail ș creșterea consumului sunt un motor important al pieței industriale și de logistică. Suntem onorați că am continuat și în acest an parteneriatul cu Profi, pentru care anterior am mai tranzacționat o platformă logistică de peste 30.000 metri pătrați în Cluj. În strânsă legătură cu evoluția retailerilor, logisticienii își dezvoltă operațiunile de pe piața locală, Tibbett Logistics, KLG, Kuehne+Nagel, închiriind în total în primele trei luni spații de aproape 25.000 de metri pătrați”, a declarat Viorel Opaiț, business development director JLL Romania, care a fost implicat în aceste tranzacții.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 15 August 2020, 16:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter