- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Agentie.net: Numarul apartamentelor scoase la vanzare a scazut cu 18% in octombrie

02 Nov, 13:31 • Redactia DailyBusiness
Numarul total de apartamente scoase la vanzare s-a redus cu 18%, in luna octombrie comparativ cu luna septembrie, si cu 42% fata de octombrie 2008, potrivit unui raport de piata realizat de compania imobiliara Agentie.net.
Agentie.net: Numarul apartamentelor scoase la vanzare a scazut cu 18% in octombrie

In octombrie au fost scoase pe piata cu 21% mai putine garsoniere, fata de luna septembrie, si cu 15% mai putine apartamente de 2 camere. Numarul ofertelor de 3 camere s-a redus cu 16% , iar pentru apartamentele cu 4 camere scaderea a fost de 29%.

Comparativ cu octombrie 2008, numarul garsonierelor scoase la vanzare s-a redus cu 50%. Totodata, au fost scoase spre vanzare cu 40% mai putine apartamente de 2, respectiv de 3 camere, iar numarul ofertelor de 4 camere a scazut cu 36%.

Reducerea numarului de oferte poate fi vazuta ca pe o tendinta de echilibrare a ofertei cu nivelul cererii, se arata in comunicat.

Conform companiei imobiliare, preturile apartamentelor din Bucuresti se afla la acelasi nivel de 6 luni.

„In ultima jumatate de an, se observa ca valoarea apartamentelor s-a situat aproximativ la acelasi nivel luna de luna. Fata de perioada anului trecut cand preturile scadeau de la o luna la alta chiar si cu 10 procente, putem afirma ca in momentul de fata asistam la stabilizarea preturilor pentru apartamente”, potrivit studiului.

In luna octombrie, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a fost de 46.200 de euro, iar pentru un apartament de 2 camere a fost de 69.300 de euro. Pentru apartamentele cu 3 camere, proprietarii au solicitat in medie un pret initial de 94.300 de euro, iar pentru 4 camere 123.800 de euro.

Fata de luna precedenta, preturile au avut o tendinta de usoara scadere. Pentru apartamentele scoase la vanzare in octombrie, proprietarii au solicitat preturi ceva mai mici decat in septembrie, dar diferentele sunt foarte mici.

Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.