REAL ESTATE

Angajat al Primariei Capitalei, prins cand lua mita 40.000 de euro pentru modificarea unui plan de urbanism zonal

12 iunie 2015, ora 12:05 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mita.jpg
Un angajat al Serviciului Urbanism din Primaria Capitalei a fost retinut de procurorii DNA, dupa ce a fost prins cand lua mita 40.000 de euro, pentru modificarea unui plan de urbanism zonal, astfel incat pe un teren incadrat ca "spatiu verde" sa se poata construi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de joi noapte, a lui Gheorghe Cosmin Metescu, functionar public in cadrul Serviciul Urbanism al Primariei Municipiului Bucuresti, acuzat de luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, Gheorghe Cosmin Metescu ar fi pretins, prin intermediari, 40.000 de euro de la proprietarii unui teren din Bucuresti, pentru a interveni in modificarea unui plan de urbanism zonal.

"Concret, proprietarii erau interesati ca suprafata de teren respectiva sa dobandeasca caracter construibil, in conditiile in care, potrivit planului de urbanism zonal actual, aceasta suprafata de teren nu avea caracter construibil, fiind incadrata in categoria «spatii verzi»", potrivit unui comunicat de presa al DNA.Cosmin Metescu a fost prins de procurori, joi, in timp ce primea de la unul dintre intermediari cei 40.000 de euro ceruti.

Procurorii urmeaza sa ceara, vineri, Tribunalului Bucuresti arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Cosmin Metescu, retinut pentru luare de mita.

Actiunea a fost sprijinita de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 10 August 2020, 14:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter