REAL ESTATE

Apartamentele cu vedere la Bd. Unirii, mai scumpe cu la 10.000 euro decat cele similare, dar cu vedere pe spate

18 decembrie 2014, ora 14:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
House-Plan.jpg
Pozitia blocului, vecinatatile si tipul de vedere sunt factori care pot creste pretul unui apartament in cadrul aceleiasi zone cu pana la 50.000 de euro, conform unei analize efectuate de HomeFinders.

Consultantii HomeFinders au analizat principalele caracteristici care influenteaza pretul de tranzactionare al unei proprietati, in zonele  semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului. Analiza releva faptul ca preturile locuintelor sunt dictate atat de factori generali, cat si de factori specifici fiecarei zone. 

Cel mai important criteriu in alegerea unei locuinte si in stabilirea pretului de listare, indiferent de zona, este pozitia imobilului si vecinatatile. In zona centrala, pe Bulevardul Unirii, in capatul vestic preturile apartamentelor sunt cu pana la 10% mai mari decat cele ale apartamentelor din blocuri situate in capatul estic, spre Piata Alba Iulia. 

In zona Nerva Traian, pretul este influentat de tipul constructiei. Aici, cumparatorii prefera apartamentele in constructiile de tip monolit, care se gasesc pe Bd. Nerva Traian, Mircea Voda si Octavian Goga, si sunt cu aproximativ 10-15% mai scumpe. Acest tip de constructie se regaseste, de regula, in primul plan in cazul zonelor centrale, pentru blocurile situate pe bulevarde, in timp ce proiectele din planul doi sunt construite din prefabricate.Un alt criteriu important pentru cumparatori este tipul de vedere al apartamentului. In zona centrala, pe Bulevardul Unirii, cea mai mare parte a clientilor prefera vederea stradala. Astfel, un apartament cu vederea la bulevard poate avea un pret cu pana la 10.000 de euro mai mare decat un apartament similar, situat la acelasi etaj, acelasi bloc, dar cu vedere pe spate sau mixta. De cealalta parte, in zona 1 Mai, majoritatea cumparatorilor prefera vederea pe spate. 

Acelasi lucru este valabil si pentru zona Stefan cel Mare unde, fiind vorba despre un bulevard destul de aglomerat, apartamentele cu vederea pe spate au preturi cu 3.000 - 5.000 de euro mai mari decat cele cu vederea stradala. 

In zona de Nord a Capitalei, in Herastrau, in cazul unui apartament de trei camere cu vedere la parc, preturile pot sa difere si cu 50.000 euro. Stradal, pe Soseaua Nordului, cu priveliste directa catre Parcul Herastrau, un apartament de trei camere de 100 de metri patrati utili se poate achizitiona cu un pret incepand cu circa 300.000 de euro.

Pentru un apartament identic, dar cu vedere spre spate, pretul porneste de la 250.000 de euro.  Tot in Herastrau, dar in planul doi, unde blocurile sunt mai ingramadite si sunt rare proprietatile cu vederea libera, un apartament similar se tranzactioneaza cu un pret mediu de 170.000 euro. 

In Aviatiei, principala zona de interes pentru cumparatori este triunghiul Soseaua Pipera – Alexandru Serbanescu – Nicolae Caramfil, unde imobilele se afla in apropierea statiei de metrou. Aici, preturile sunt cu peste 10% mai mari decat in celelalte zone din Aviatiei. De asemenea, un apartament situat la etajul doi este cu 2-3% mai scump decat un apartament de la etajul unu sau trei, si cu aproximativ 10% fata de apartamentele de la parter sau de la ultimul etaj. 

“Cumparatorii au devenit din ce in ce mai atenti la detaliile unei proprietati si vanzatorii au invatat sa speculeze avantajele existente. Pe segmentul premium, o priveliste frumoasa poate ajunge sa coste chiar si cu 50.000 de euro mai mult decat un apartament similar, cu vedere neobturata, dar obisnuita”, declara Matei Malos, managing partner HomeFinders.ro.

HomeFinders.ro este prima companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, firma reuneste o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. De la infiintare, HomeFinders.ro a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 01:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter