REAL ESTATE

Asmita Gardens iese din insolventa dupa ce Alpha Bank a preluat complexul

03 decembrie 2014, ora 13:00 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
asmita.jpg
Alpha Bank a preluat complexul de locuinte Asmita Gardens, in insolventa, pe care l-a finantat cu circa 80 de milioane de euro, ansamblu construit de grupul indian Asmita si de fondul britanic de investitii Convergence Development Limited, in urma unei investitii de 120 milioane de euro.

Alpha Bank a preluat complexul prin intermediul vehiculului AGI-RRE Participations 1 Limited, de la Convergence Development Limited si Saiyad Muzaffar Hussain, politician indian, care detine grupul Asmita.

"AGI-RRE a preluat ansamblul rezidential in contul creantei, astfel ca datoriile pe care AGI-RRE le avea de recuperat de la Asmita au fost convertite in actiuni. Datoriile se ridica la circa 40 de milioane de euro", a declarat Remus Borza, partener coordonator al firmei Euro Insol, administratorul judiciar al complexului imobiliar. El a mentionat ca in urma tranzactiei, Asmita Gardens va iesi din insolventa, AGI-RRE fiind singurul creditor al complexului.

"In ianuarie-februarie anul viitor, Asmita va iesi din insolventa, iar banca va putea sa vanda cele 250-260 de apartamente, disponibile la vanzare in complex, la valoarea de piata, fara nicio presiune", a explicat Borza, citat de Mediafax.Asmita Gardens reprezinta cel mai mare complex residential din Romania, atat ca valoare a proiectului, cat si ca numar de apartamente, respectiv 120 milioane de euro si 765 de apartamente.

Complexul rezidential este dezvoltat pe o suprafata de 27.000 mp de teren si beneficiaza de circa 6.200 mp de spatii comerciale, 9.000 mp de gradini, locuri de joaca pentru copii si spatii verzi.

In 7 noiembrie 2011 s-a deschis procedura insolventei impotriva Asmita Gardens SRL, la cererea creditorului majoritar AGI RRE. Pe 2 octombrie 2012 Tribunalul Bucuresti a admis planul de reorganizare al debitoarei propus de Alpha Bank si Euri Insol.

Citeste si 
Asmita: Cum vor bancherii sa-si recupereze banii din cel mai scump proiect rezidential
Turnurile Asmita, ingenuncheate de preturile mari, datorii si neintelegeri
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 20:40
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter