REAL ESTATE

Asociatia Salvati Bucurestiul: Arestarea lui Solomon Wigler confirma ca arhitectul-sef al Capitalei e o marioneta

04 iunie 2015, ora 14:35   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
constructii2.jpg
Asociatia Salvati Bucurestiul transmite punctul sau de vedere fata de arestarea preventiva a lui Solomon Wigler, consilier personal al primarului Sorin Oprescu, cel care a fost prins in flagrant in timp ce lua o mita de 25.000 de euro.

Consilierul primarului general a fost prins in flagrant, miercuri seara, de procurorii DNA, in timp ce primea sumea de 25.000 de euro. Solomon ar fi cerut in total 230.000 de euro, promitand ca va interveni pentru eliberarea unor autorizatii de constructie si a unor PUZ-uri.   

Consilierul personal al lui Sorin Oprescu este acuzat de procurorii anticoruptie de trafic de influenta. Procurorii DNA au emis un mandat de retinere pentru 24 de ore pe numele lui Wigler Solomon, urmand sa ceara instantei arestarea sa preventiva pentru 30 de zile.

Iata mai jos comunicatul Asociatiei Salvati Bucurestiul,cu privire la aceasta arestare:1. Arestarea confirma ca dezvoltarea urbana a Bucurestiului din ultimii 10 ani a fost una speculativa, prin sute de derogari de la legea orasului, Planul Urbanistic General, in beneficiul unor investitori privati si in detrimentul interesului public. Sufocarea traficului, supraincarcarea retelelor, scaderea confortului locuirii sunt consecinta acestei dezvoltari urbane haotice. Era cunoscut in mod neoficial ca exista retele de influente pentru aprobarea Planurilor Urbanistice Zonale si ca Solomon Wigler era interfata din Primaria Generala pentru aceste retele de influenta. 

2. Conform comunicatului DNA, Planul Urbanistic Zonal pentru care s-a platit mita a fost aprobat, deci consilierul Solomon Wigler si-a exercitat deja influenta atat fata de primarul general si arhitectul-sef, care au semnat expunerea de motive, respectiv raportul de specialitate, cat si fata de consilierii generali care au votat Planul Urbanistic Zonal. Este deci doar o chestiune de timp pana cand si aceste persoane vor fi anchetate. 

3. Arestarea confirma ca arhitectul-sef al capitalei, Gheorghe Patrascu, este o marioneta, deciziile de dezvoltare urbana pe care ar trebui sa le coordoneze fiind luate peste capul lui. 

4. Amintim ca in anul 2014 Madalin Dumitru, directorul Directiei infrastructura din Primaria Capitalei, a fost arestat preventiv pentru a fi solocitat mita de la firmele care executau lucrari publice pentru municipalitate. 

Asociatia Salvati Bucurestiul saluta actiunea Directiei Nationale Anticoruptie si a Serviciului Roman de Informatii si spera ca prima arestare preventiva pentru trafic de influenta in domeniul urbanismului va duce la reducerea dezvoltarii urbane necontrolate a oraselor din Romania.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Severina Sculy Logotheti a spus:
04/06/2015 23:59
Este oare posibil dupa abuzuri grave si la sectoare nu numai la Primaria Bucurestiului, dupa atatia ani, numai acum sa "se sparga buba"??? Oare se ocupa cineva de aceste dezastre personale cat si nationale ???? Poate acum si justitia va intelege ca e o GRAVA PROBLEMA in acest domeniu unde ma lupt de aproape 9 ani, fara a putea concretiza, distrugerea casei parinteasti. Permisele, aprobarile si avizele se dau... la "baieti destepti".... mai cu seama "dotati" la buzunar... Ce se distruge in spate, proprietati, suflete, si BUCURESTIUL istoric, nu conteaza daca se umplu buzunarele unora... Asteptam eficienta JUSTITIEI si in acest domeniu, uitat pt. moment.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 08 Decembrie 2021, 04:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter