- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Auchan isi extinde unitatea din Pitesti, parte a unei investitii de 5 mil. euro a NEPI

29 Jun, 10:27 • Redactia DailyBusiness
New Europe Property Investments plc (NEPI) si Auchan au semnat un acord pentru extinderea cu 3.500 mp a hipermarketului Auchan Pitesti, aceasta actiune fiind parte a unui plan de reconcepere si renovare pe care NEPI l-a initiat in cazul zonei de retail pe care o detine in cadrul parcului comercial Iris din oras.
Auchan isi extinde unitatea din Pitesti, parte a unei investitii de 5 mil. euro a NEPI

Sud-africanii de la NEPI au platit anul trecut 20,9 milioane de euro grupului Avrig 35 pentru spatiile ocupate de Auchan si Bricostore in centrul comercial Iris Shopping Center Pitesti.

Suprafata neta de vanzare a hipermarketului Auchan va ajunge astfel la 12.500 mp, ceea ce il va pozitiona pe primul loc in randul hipermarketurilor existente in prezent in afara Bucurestiului. Suma investita de NEPI pentru reconceperea si extinderea parcului comercial din Pitesti, se ridica la 5 milioane euro. 

In cadrul acestui proces de extindere vor fi adaugati noi retaileri in galerie, centrul comercial devenind astfel principala destinatie de cumparaturi la nivel regional.

NEPI este compania de holding a unui grup de firme infiintat pentru a investi in cladiri de birouri, parcuri comerciale si proprietati industriale, in principal in Romania unde Grupul este activ de la infiintarea sa in 2007. NEPI a fost recent listata la Bursa de Valori Bucuresti fiind deja listata pe piata principala a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud) si pe segmentul AIM al London Stock Exchange. Portofoliul grupului include in Romania 27 de proprietati imobiliare si este orientat pe achizitia de proprietati imobiliare inchiriate catre companii multinationale, si care genereaza venituri in euro.

Cele mai recente investitii ale grupului sunt: cladirile de birouri Floreasca Business Park (decembrie 2010), o extensie a Promenada Mall Braila (aprilie 2011), finalizarea renovarii unei cladiri de birouri in Brasov (iunie 2011) si achizitia unor terenuri pentru dezvoltari de spatii comerciale in orasele Ploiesti si Brasov (in primul trimestru a anului 2011).