REAL ESTATE

Biserica Greco-Catolica isi cere drepturile. Cate biserici i-au fost retrocedate din cele 2.000 avute inainte de razboi

02 mai 2015, ora 14:23   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
bis.jpg
Biserica Greco-Catolica, desfiintata de comunisti in toamna lui 1948, a reintrat in legalitate in decembrie 1989.  Prin decretul CPUN din aprilie 1990, semnat de Ion Iliescu, luau fiinta doua comisii. Prima, alcatuita din reprezentanti ai guvernului si greco-catolici, se ocupa de proprietatile confiscate ajunse la stat. In cealalta comisie, greco-catolicii discutau cu ortodocsii cate dintre bisericile si catedralele folosite de Biserica Ortodoxa pot fi retrocedate si in ce conditii.

Cum insa rezultatele se lasau asteptate, episcopul greco-catolic de Bucuresti spune ca, in extremis, s-a apelat la justitie. Cartile funciare au fost dovezile principale.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe spun ca majoritatea problemelor s-au rezolvat si ca orice apel la instante trebuie sa inceteze.

In replica, greco-catolicii spun ca din cele 2000 de biserici pe care le aveau inainte de razboi, le-au fost retrocedate, in 25 de ani, doar 120, potrivit Digi24.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
zoicas viorica a spus:
03/05/2015 14:28
Desi sunt botezata ortodoxa, nu sunt deacord cu faptul ca nu au fost retrocedate bisericile greco-catolice, exact asa cum s-au retocedat toate imobilele solicitate de mostenitori asa trebuia facut si cu bisericile,noi ortodoxi trebuia sa ne construim biserici nou, si si asa s-au construit
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 28 Septembrie 2020, 07:47
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter