REAL ESTATE

Caelum, nou parteneriat cu Sonae Sierra pentru a 3-a varianta a mall-ului ParkLake Plaza

16 octombrie 2012, ora 13:28 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
parklake plaza.jpg
Caelum Development, dezvoltatorul proiectului ParkLake Plaza din Titan, a semnat un acord de tip joint-venture 50:50 cu Sonae Sierra pentru dezvoltarea centrului comercial de 185 de milioane de euro, care a ajuns la un grad de preinchirere de 52%.

Noul centru comercial va oferi servicii de retail in aproximativ 200 de unitati, inclusiv diferite facilitati pentru sport si divertisment.

In cadrul proiectului, cu o investitie de 185 milioane euro, au fost semnate deja contracte pentru 52% din cei 67.000 metri patrati suprafata inchiriabila, iar alti 13% se afla in stadiu avansat de negociere.

In prezent, in cadrul joint venture-ului se lucreaza la optimizarea design-ului, se negociaza contracte de inchiriere cu alte marci si se urmareste gasirea solutiilor financiare potrivite, care, impreuna, vor determina data exacta a inceperii constructiei.

ParkLake Plaza va include o zona de restaurante internationale cu peste 20 de unitati, un multiplex Cinema City cu 16 sali, un hypermarket Cora cu o suprafata de 15.000 metri patrati, Pure Fitness, Flanco, Douglas, Zara Home, H&M, Mango, Zara, OYSHO, Pull & Bear, Stradivarius, Massimo Dutti, Bershka. Centrul numara si 2.700 de spatii de parcare la subsol.

Anvergura proiectului s-a tot redus de-a lungul anilor. Aceasta este a treia varianta a proiectului, care initial, in 2008, a presupus o investitie de aproape 600 de milioane de euro, in care erau incluse si doua cladiri rezidentiale. In a doua varianta, dezvoltatorul anunta o investitie de 250 de milioane de euro, la 110.000 de metri patrati inchiriabili.

Motivele scaderii drastice a investitiei este data atat de criza, cat si de unele probleme tehnice care au aparut pe parcurs, in timpul "pregatirii" terenului:

Caelum Development a intrat pe piata romaneasca in 2006, achizitionand un teren de circa 8,2 hectare in apropierea Parcului Titan din sectorul 3.In 2009, grupul a obtinut avizele de a construi un centru comercial si recreativ cu cinci etaje si o suprafata de 110.000 metri patrati inchiriabili, insa demararea lucrarilor a fost blocata de criza, dar si de unele probleme legate de expirarea planului urbanistic zonal. Intre timp, compania a lucrat la refacerea conceptului si pre-inchirierea centrului.Sonae Sierra detine 51 de centre comerciale si este prezenta in 11 tari: Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania, Maroc, Algeria, Columbia si Brazilia. Compania manageriaza peste 70 de centre comerciale, cu o valoare de piata de 6,5 miliarde de euro si cu o suprafata totala inchiriabila de peste 2,2 milioane m2.

Caelum Development este o companie specializata in investitii si dezvoltare imobiliara, detinuta de un grup privat de investitori irlandezi. Avand sediul central in Varsovia, Grupul Caelum are un portofoliu extins de 36 de proiecte in Europa si include 21 de centre de retail cu o suprafata bruta de 200 000 m2.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter