REAL ESTATE

Case pasive langa Bucuresti: Primul ansamblu rezidential cu design bioclimatic (Foto)

27 noiembrie 2014, ora 16:43   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
inter.jpg
Dezvoltatorul imobiliar Alesonor lanseaza Amber Gardens, primul proiect rezidential de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei "case pasive".

Complexul ofera 60 de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta.   Proiectul Amber Gardens a obtinul prima certificare “Casa Verde” din Bucuresti, acordata de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, este castigator al premiului I la concursul “Anuala de Arhitectura Bucuresti 2013”.  

„Amber Gardens demonstreaza ca adevaratul lux este verde si de inalta calitate. Am incorporat finisaje de calitate si am creat un spatiu de locuit mai confortabil, care ofera intimitate si un mediu mai sanatos cu lumina si acustica superioare, si permite reducerea semnificativa a costurilor de energie si de intretinere”, a spus Leonidas Anastasopoulos, managing partner Alesonor.  

„Pentru a atinge standarde de eficienta energetica ale unei „case pasive”, in cadrul Amber Gardens sunt implementate urmatoarele principii:  o cat mai buna izolatie cu un minim de punti termice sau deloc, aport de caldura din energie solara si surse de caldura interne, un nivel foarte bun de etanseitate, o buna calitate a aerului interior, furnizat de un sistem de ventilatie mecanica cu o recuperare optima de caldura.  Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria


In plus, Amber Gardens are la baza principiile designului bioclimatic, luand in considerare variabile precum: orientarea, directia vantului, vegetatia din jurul cladirilor.  

Cele  60 de locuinte verzi de lux vor fi dezvoltate pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni – Tunari, langa de padure. In luna noiembrie 2014 au fost finalizate 6 locuinte dintre care 4 sunt deja vandute.  

Costul unei locuinte incepe de la 230.000 euro + TVA (pentru o locuinta cu o suprafata de aproximativ 250 mp si un teren de aprox. 650 mp).    

Per total, consumul energetic ai unei locuinte Amber Gardens este de 32,3 Kwh/m²/an, comparativ cu locuintele care au primit un certificat de performanta energetica clasa C (325 Kwh/m²/an), clasa A (150 Kwh/m²/an) sau cele care se califica pentru o ipoteca verde (90 Kwh/m²/an).  

Locuintele Amber Gardens consuma cu 90% mai putina energie fata de o locuinta clasa C si de 5 ori mai putin decat o locuinta clasa A. Costul anual al energiei folosite este circa 630 de euro.  

Locuintele certificate la nivel de performanta energetica C ajung la cheltuieli de 3.889 euro pe an, cele cu un nivel de performanta A – 1857 euro, iar casele care se califica pentru o ipoteca verde, 939 euro pe an.      

Alesonor este o companie de dezvoltare imobiliara, infiintata in Romania in anul 2003. Obiectivul companiei este dezvoltarea proiectelor rezidentiale, comerciale si industriale in Romania.  

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi este o asociatie non-profit, apolitica al carei scop este crearea unor conditii de piata, educatie si legislatie necesare pentru promovarea constructiilor de inalta performanta care sunt atat sustenabile, cat si profitabile.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
ciprian a spus:
28/11/2014 10:45
Sa inteleg dintr-un calcul sumar ca te costa 52,5 euro pe luna consumul energetic al unei case de 230 de mp2... e cel putin ciudat. ia caldura de pe casa si o duce in beci ? si iarna ? m-ar interesa tehnologia care practic nu consuma energie ci doar o conserva... si pe ici pe colo apar niste pierderi.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 22 Octombrie 2021, 13:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter