- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Ce se „coace” la inceput de toamna in constructiile din Bucuresti

03 Oct, 00:03 • cristina.mihai
Proiecte de reconversie a unor foste platfome industriale, printre care si Bere Grivita, telegondola pe "salba de lacuri Colentina", parcare subterana la Piata Charles de Gaulle, asa arata seria de proiecte supuse consultarii publicului sau aflate chiar in proces de elaborare de pe site-ul Primariei Bucuresti.
Ce se coace la inceput de toamna in constructiile din Bucuresti

Planul urbanistic zonal al proiectului telegondolei care ar urma sa valorifice potentialul turistic a “salbei de lacuri de pe raul Colentina” a fost pus in dezbatere publica luna acesta.

Traseul telegondolei va pleca de la capatul soselei Pantelimon si va ajunge in Herestrau, potrivit Hotnews.ro. Potrivit Primariei Sectorului 2, costul proiectului ar fi de 20 milioane euro.

Un alt PUZ, aflat in stadiu de elaborare este cel pentru fosta fabrica de bere Grivita, teren pe care Heineken Romania vrea sa il vanda. Pentru terenul situat in apropiere de Pasajul Basarab, compania vrea un PUZ care sa permita constructia de servicii, birouri, spatii comerciale si hoteluri.

Fondul de investitii Broadhurst Investments are de asemenea in stadiu de elaborare un PUZ pentru un teren de pe Theodor Pallady. Noul plan prevede ca vechea zona industriala sa fie reconfigurata pentru cladiri comerciale sau birouri.

Parcarile subterane sunt si ele pe ordinea de zi. Primaria Municipiului Bucuresti are in plan construirea a aproximativ 6.000 de locuri de parcare, in majoritate subterane. Acestea vor fi localizate in principiu in centrul si in nordul orasului, pentru a descongestiona traficul in respectivele zone, potrivit unui studiu recent al CBRE Romania.

Printre zonele vizate se numara si unele din cele mai dorite spatii de birouri. Spre exemplu, PMB a scos la dezbatere publica parcajul subteran de la Piata Charles de Gaulle. Anul acesta, consilierii generali au mai adoptat proiecte de hotarare pentru PUZ si in cazul parcajului subteran Piata Dorobanti. Tot in aceasta toamna, Chimopar Bucuresti a hotarat sa vanda un teren de 35 de hectare De pe bulevardul Theodor Pallady catre Meveco Holdings Limited.

Maveco a oferit 18 milioane de euro pentru teren, dar nu a impus conditii.

Actionarii firmei Chimopar au ales oferta firmei inregistrate in Cipru. Termenul de confirmare a ofertei este 12 octombrie.  

Printre proiecte mari din Capitala se numara si Pasajul Piata Presei Libere. Primaria Capitalei cauta consultant pentru lucrarile de proiectare si executie a Pasajului subteran de la Piata Presei Libere, o investitie de 34 de milioane de euro. Pasajul subteran de la Piata Presei Libere va face legatura intre Soseaua Bucuresti-Ploiesti si bulevardele Kiseleff si Marasti. Lungimea totala a lucrarii va fi 740 de metri din care pasajul propriu zis va avea 190 metri, iar rampele vor avea o lungime de 140 metri si o latime de 7,8 metri.