REAL ESTATE

Cele mai cautate zone rezidentiale din Nordul Capitalei in T1

31 martie 2016, ora 11:06 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
aplux.jpg
Cele mai căutate zone din Nordul Capitalei au fost Pipera si Baneasa, urmate fiind de Herăstrău – Șoseaua Nordului și de Aviatorilor, Dorobanți, Primăverii.


Proprietăţile cu 2-3 dormitoare, în cazul apartamentelor şi cu 4-5 dormitoare în cazul vilelor au fost cele mai tranzacționate, iar bugetele medii au fost în jur de 1.500 euro/lună.

Factorii determinanţi pentru un chiriaş în alegerea locuinței au fost, în această ordine, preţul, zona, tipul de proprietate (apartament sau vilă) finisajele şi mobilierul, dar şi facilităţile oferite de proprietate sau complex.

„Pentru majoritatea chiriașilor prețul este cel mai important criteriu de decizie. Chiar dacă solicită să viziteze și proprietăți a căror chirie este peste bugetul lor declarat, decizia finală va ține cont în primul rând de preț și abia apoi de calitatea amenajărilor sau facilitățile oferite de complex sau proprietate. Există însă, mult mai rar, acei clienți pentru care bugetul este doar un parametru relativ. Pentru acest tip de chiriași contează suprafața utilă a spațiului, finisajele, mobilierul, dimensiunea teraselor și priveliștea și nu vor închiria proprietăți care nu se ridică la standardele lor”, afirmă Emanuel Poștoacă, General Manager, Nordis.

În primele trei luni din 2016, a crescut ușor numărul de apartamente premium aflate la închiriere, față de aceeași perioadă a anului trecut. Majorarea s-a datorat livrării de imobile rezidențiale noi în 2015, care au fost achiziționate în scop investițional. Chiriile apartamentelor în zona Pipera sunt mai scăzute faţă de zona Herăstrău, fiind vorba de altă locaţie dar şi de concurența directă cu vilele și încep de la 1.000 euro/lună.

Spre exemplu la un buget de 1.000 – 1.300 euro/lună, în zona Herăstrău se poate închiria un apartament de cca 90-100 mp utili, mobilat şi utilat. La acelaşi buget, în zona Pipera se poate închiria o vilă cu 3 camere, cu suprafaţa utilă de 120-140 mp, finisaje medii, situată în complex rezidenţial (deci curte proprie de 50 – 70 mp) şi de obicei nemobilată.Daca discutăm de bugete mai mari, peste 2.500 euro/lună, în Herăstrău putem închiria apartamente cu 3-4 camere cu peste 120 mp utili şi frumos mobilate, chiar pe Şoseaua Nordului, lângă parc.

În Pipera, la acelaşi buget sunt disponibile vile de peste 180 mp utili, care au curte de 200-300 mp, mobilate şi chiar cu piscină.

Cel mai mic și cel mai mare buget alocate pentru zonele de nord în T1 2016

Apartamentul nou care s-a închiriat în scop rezidențial la cel mai mare buget prin intermediul Nordis are trei camere și este situat în zona Kiseleff – Aviatorilor, noul locatar urmând a plăti o chirie lunară de 2.400 euro/lună. Apartamentul se află într-un imobil construit în 2010 și a fost achiziționat de la început in scop investițional.

Cea mai accesibilă locuință premium închiriată de Nordis, în primul trimestru din acest an, în zona de nord a Bucureștiului a fost un apartament tot cu trei camere în complexul rezidențial Park Residences 5 din Băneasa, finalizat în anul 2015. Apartamentul a fost închiriat pentru suma de 700 euro/luna și este la prima utilizare, fiind vorba de o investiție imobiliară (foto mai jos).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 03 August 2020, 15:01
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter