REAL ESTATE

Cine vrea sa cumpere terenuri la inceput de 2009?

08 ianuarie 2009, ora 12:53 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
terenuri.jpgmc.jpg
Investitorii care au in plan dezvoltarea de proiecte logistice si industriale, in special pre-comandate, reprezinta cea mai dinamica parte a cererii de terenuri, la acest inceput de an, sunt de parere consultantii EuroMetropola.
Persoanele dispuse sa achizitioneze terenuri in aceasta perioada a anului sunt cele care doresc sa investeasca, cu intentia de a construi imediat, in special proiecte pre-comandate, cum sunt halele industriale cu anumite particularitati (un anumit amplasament, un anumit sistem de racire etc). Interesul exista in continuare pentru zonele cu acces foarte bun, cum sunt localitatile din apropierea autostrazilor si a altor drumuri de importanta majora pentru transportori.

"Pe segmentul de terenuri, cererile concrete pe care le avem acum sunt din partea unor clienti care intentioneaza sa dezvolte parcuri industriale si centre logistice. Suprafetele de teren care corespund solicitarii acestora variaza intre 5.000 si 15.000 mp, insa caracteristicile sunt foarte riguroase si sunt legate de starea infrastructurii, existenta utilitatilor si a cailor de acces, deci numai anumite zone se califica", afirma consultantii EuroMetropola.

Chiar daca in ultima perioada interesul pentru terenuri a scazut, in continuare acest segment atrage investitori, in special straini constienti de faptul ca piata imobiliara din Romania mai are multe oportunitati, insa mai dificil de recunoscut, conform sursei citate.La capitolul tranzactii majore, in care vor fi implicati clienti corporate, consultantii imobiliari EuroMetropola se asteapta ca anul acesta sa fie marcat de achizitii- surpriza care au ca obiect preluari de active neperformante si de portofolii intregi, dat fiind contextul economic in care a inceput noul an. "Pe toate segmentele, clientii care detin cash cauta acum oportunitati, terenuri, apartamente, case, spatii comerciale, ai caror proprietari au devenit insolventi", au conchis analistii EuroMetropola.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Duminica, 25 Octombrie 2020, 13:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter