REAL ESTATE

Coldwell Banker: Achizitia unei locuinte este de peste 3 ori mai facila astazi decat in perioada de boom economic

20 octombrie 2015, ora 17:51 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
imobiliare.jpg
Documente atasate:
Achizitia unei locuinte este de peste 3 ori mai facila in prezent decat in perioada de boom economic, potrivit studiului Coldwell Banker Affiliates of Romania privind piata rezidentiala dupa primele trei trimestre din acest an.

"Achizitia unei locuinte este de peste 3 ori mai facila astazi decat in perioada de boom economic. Astfel, tinand cont de preturile pe metru patrat, salariul mediu net si cursul de schimb leu - euro, astazi este necesara o perioada de aproximativ 10,8 ani pentru achizitia unui apartament nou cu doua camere si o suprafata de 50 de metri patrati utili, comparativ cu 32,8 ani in 2008", conform studiului mentionat.

De asemenea, 2015 se prefigureaza a fi cel mai bun an pentru piata rezidentiala bucuresteana, numarul locuintelor care se vor finaliza in Bucuresti si imprejurimi urmand sa urce la peste 11.000 potrivit estimarilor actuale - o cifra mai ridicata comparativ cu perioada de dinaintea declansarii crizei economice.

"Rata anuala de absorbtie a noilor locuinte dezvoltate este una ridicata, de peste 70%, noile proiecte fiind mult mai bine adaptate cererii actuale", spun realizatorii studiului.Consultantii Coldwell Banker estimeaza ca stocul de locuinte nevandute din Bucuresti si imprejurimi se va ridica la finalul acestui an la aproximativ 14.000 de unitati, circa 60% fiind la vanzare de o perioada mai mare de doi ani.

In functie de strategia de vanzari, aceste locuinte vor putea fi absorbite in timp.

O alta concluzie a studiului mentionat este ca zona de sud a ramas pe primul loc din punct de vedere al numarului de unitati finalizate dar a scazut ca pondere, zonele de est si de nord ale Bucurestiului inregistrand cresteri in acest an.

De asemenea, proiectele adresate segmentului middle si upper middle au crescut ca pondere din punct de vedere al numarului de unitati finalizate, pe fondul stabilizarii preturilor si a revenirii increderii in piata rezidentiala.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Miercuri, 25 Noiembrie 2020, 04:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter