REAL ESTATE

Colliers a evaluat proprietati de 7 mld. euro in 2011

27 martie 2012, ora 12:52 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apartamentenoi.jpg
Colliers International Romania a evaluat pe parcursul anului 2011 proprietati imobiliare in valoare de 7 miliarde de euro, in crestere cu 10% fata de 2010.

"Ca si in anii precedenti, clientii existenti ai departamentului au avut cea mai mare pondere in totalul valoric al proprietatilor evaluate in 2011, respectiv 85%. Numeric, aproximativ 30% dintre contractele semnate in 2011 au fost incheiate cu clienti noi", a afirmat Laurentiu Lazar, managerul departamentului de Evaluari si Consultanta din cadrul Colliers International.

In 2011, majoritatea cererilor inregistrate au fost cele pentru garantarea imprumuturilor, iar valoarea proprietatilor evaluate in acest scop a reprezentat circa 50% din totalul valorii evaluate. Pe locul al doilea ca pondere s-au situat lucrarile efectuate pentru raportare financiara si cele in scopuri fiscale, a caror valoare cumulata a reprezentat aproximativ 25% din valoarea totala evaluata de Colliers in 2011. De asemenea, s-a remarcat cresterea numarului de evaluari in vederea achizitiei sau vanzarii, comparativ cu o pondere destul de mica a acestora in 2010.

Circa 15% dintre contractele semnate in 2011 au reprezentat studii de fezabilitate, studii de piata si studii de cea mai buna utilizare. O pondere importanta in veniturile realizate in 2011 a fost reprezentata de serviciul de evaluare a portofoliilor de garantii rezidentiale. De la lansarea produsului, departamentul de Evaluari si Consultanta din cadrul Colliers International a lucrat cu 13 institutii financiare ce detin active semnificative pe piata din Romania.2011 a adus o crestere usoara a veniturilor realizate de departamentul de Evaluari si Consultanta al Colliers International in Romania, iar pentru anul in curs este estimata mentinerea acestora. Aspectul major care va caracteriza evolutia pietei in acest an il reprezinta un grad mult mai ridicat al complexitatii sau, dimpotriva, al particularitatii cererilor provenite din partea clientilor, comparativ cu anii anteriori.

Colliers International este unul dintre liderii globali in domeniul consultantei imobiliare, cu mai mult de 12.500 specialisti care lucreaza in 500 de birouri din 61 de tari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 09 Decembrie 2021, 12:56
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter