REAL ESTATE

Conacul locuit de familia Romano si Emil Bobu, scos la vanzare pe site-uri gratuite

13 februarie 2014, ora 15:28, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
conac.jpg
Un conac din judetul Olt, aflat in proprietatea familiei de boieri Romano si care a fost locuit si de demnitarul comunist Emil Bobu, este scos la vanzare pentru suma de 5 milioane de euro. Anuntul a fost postat gratuit pe site-urile Mercador.ro si Tocmai.ro.

Conacul, aflat la iesirea pe DN, la 10 km de Slatina, a fost executat in stil neo-romanesc de cunoscutul arhitect Cerchez in anul 1920, fiind in acest moment restaurat complet.

Suprafata construita totala este de 1.500 mp, curtea areá9 ha. Imobilul este pozitionat in cadrul unui parcánatural de 1,5 ha, cu lac populat cu peste, vegetatie forestiera diversa, vegetatie ornamentala.

Proprietatea mai este dotata cu o piscina semiolimpica 12/30,á3 sisteme de alimentare cu apa independente/2 puturi la mare adancime si canalizare tip urban, racordata la canalizarea localitatii.

Alimentarea cu energie elctrica beneficiaza de transformator propriu 20 kwa/220/380 volti.In anuntul de pe Mercador.ro se specifica faptul ca imobilul este pretabil pentru cineádoreste sa faca statiune turistica, avand posibilitati diverse de reamenajare. Astfel, se poate transforma intr-un popas turistic, tabera de copiii, destinatie pentru loturi sportive, existand posibilitatea de orientare in natura, alergari, pescuit sportiv, campare.

Anuntul precizeaza si ca pretul este usor negociabli la vizionare.


Comunistii au luat proprietatea, iar demnitarul comunist Emil Bobu, ministru de Interne in perioada 1973-1975 si secretarul CC al PCR, a locuit aici. Acesta a fost condamnat dupa 1989 la inchisoare pe viata pentru "participare la genocidul natiunii romane".

Dupa caderea regimului, proprietarul de drept, care nu a fost plecat din tara pana atunci, si-a revendicat pana la urma conacul.


"Dupa ce a fost confiscat in 1949, printr-un decret stalinist, conacul a fost la inceput tabara de pionieri, 2 martie 1949. Ulterior, a fost trust IAS si scoala pentru copiii cu handicap. Din 1987 pana in 1990 a fost cuibusorul de nebunii a lui Emil Barbulescu, nepotul lui "Piticu" (Nicolae Ceausescu). Cand au venit sa il aresteze era pe lac, la pescuit. Din 1990 pana in 1998 a fost locatie de gestiune pentru diversi locatori. Ultimul cu care m-am intersectat a fost un turc. Fata de ceea ce se spune despre turci, el a fost foarte corect. Eu l-am lasat sa stea pana in data de 23 noiembrieö, a declarat Dinu Romano, potrivit unui reportaj RTV.

Istoria familiei Romano a inceput in anul 1821, atunci cand Tudor Vladimirescu a pornit revolutia in Oltenia. Deoarece avea nevoie de ajutoare el s-a hotarat sa ceara sprijinul a sapte frati din Rusia, fratii Romanov, fara legatura cu familia imperiala rusa, pe care ii cunoscuse dupa ce a luptat alaturi de ei in armata tarului Alexandru I. Acestia au ajuns pe meleagurile mioritice stabilindu-se intr-o comuna de langa Slatina, Plesoiu.

Citeste siá
Conace boieresti si hectare de teren la pretul celui mai scump apartament din Bucuresti
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 13 Iulie 2020, 21:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter