- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Criza schimba strategia Ibiza House: De la case de lux, la locuinte pentru tineri

12 Jun, 10:35 • cristina.mihai
Grupul spaniol Ibiza House cu o experienta de 10 ani in domeniul investitiilor imobiliare high-end din Bucuresti, incepe o noua etapa in activitatea sa pe piata romaneasca, urmand sa lanseze la vanzare un bloc de locuinte destinate tinerilor cu preturi de la 63.000 euro, ca urmare a conditiilor de piata, a spus Ana Ghidu, directorul general al companiei pentru DailyBusiness.ro.
Criza schimba strategia Ibiza House: De la case de lux, la locuinte pentru tineri

Cladirea cu 43 de apartamente, denumita Ibiza Joven, are o valoare de piata, incluzand si terenul de aproape 4 mil. euro, iar autorizatia de constructie ar putea fi obtinuta in toamna.

„Avem un teren de peste 900 mp in zona Casa Poporului, pe care vom dezvolta acest proiect cu apartamente de 2,3 si 4 camere la preturi cuprinse intre 63.000 si 115.000 euro. Este o schimbare pentru noi, determinata de conditiile pietei”, a spus Ana Ghid, care a adaugat ca marja de profit este de sub 10%.

„Daca acest proiect va avea succes, mai avem un teren in Capitala in zona Mihai Bravu pe care vom reedita acest tip de locuinte”, a adaugat Ghidu.

Proiectul va fi finantat de cumparatori, acestia platind esalonat locuintele. Taxa de rezervare este 5.000 euro, avansul este cuprins intre 12.000 si 20.000 euro, iar restuls e va plati in transe pe parcursul constructiei.

„Suntem in tratative cu mai multe banci pentru facilitatea creditelor ipotecare pentru clienti”, au mai spus reprezentantii companiei.

Imobilul va fi dotat cu cu placi solare pentru producerea apei calde si a incalzirii centrale, cu o economie energetica intre 20-25%.

Compania va demara rezervarile pentru acest proiect la finalul lunii, finalizarea fiind estimata la finalul lui 2010.

Compania a dezvoltat 5 complexe rezidentiale pana in prezent: Ibiza Rezidential, Ibiza Club, Ibiza Golf, Ibiza Golf & Light si Ibiza Sol.