REAL ESTATE

Cum ar trebui sa arate economia Romaniei ca sa-i "seduca" pe austriecii de la Immofinanz

02 noiembrie 2011, ora 00:06, autor(i): Cristina Mihai 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
_MG_3856.jpg
Immofinanz va incepe noi dezvoltari de retail atunci cand piata o va cere, a declarat Eduard Zehetner (foto), directorul executiv al celui mai mare fond de investitii imobiliare prezent in Romania. Cum ar trebui, insa, sa arate economia Romaniei pentru a atrage banii austriecilor?
Zehetner a spus pentru DailyBusiness.ro ca ôo crestere economica de 3-5% ar putea insemna un consum care face sens pentru a incepe o dezvoltare de retailö.

Immofinanz are doua proiecte de retail blocate in stadii mai avansate de constructie, in Craiova si Galati, insa momentan compania nu are planuri concrete de a incepe aceste doua mall-uri.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a redus drastic prognoza de crestere economica a Romaniei in 2012, cu 2,7 puncte procentuale, la 1,1%, din cauza expunerii mari la economia Greciei.Seful misiunii Fondului Monetar International (FMI) in Romania, Jeffrey Franks, declara la sfarsitul lunii septembrie ca FMI va revizui la circa 2% prognoza de crestere economica a Romaniei de anul viitor, noua proiectie fiind la jumatate fata de estimarea actuala, in conditiile in care riscurile de contagiune de pe plan extern s-au amplificat.

ôNu putem crea noi piataö, a declarat Zehetner. Momentan, grupul austriac are in plan pentru anul viitor doar constructia a trei noi faze de dezvoltare in proiectele rezidentiale ale Adama din cartierul bucurestean Titan.

Despre achizitii noi pe piata locala, oficialii companiei spun ca nu au planuri in acest sens.á ôAvem de dezvoltat milioane de metri patrati in Romania, nu mai avem nevoie de terenuri noiö, spune Zehetner.

Momentan, grupul poarta discutii pentru obtinerea finantarii pentru noile faze de constructie ale proiectelor rezidentiale ale Adama. Sunt insa bancile dipuse sa imprumute bani pentru rezidential? Zehetner a spus ca depinde cine cere aceste finantari: ôNoi avem acces la pietele de capital si avem equity. Orice e vizibil ca proiect poate fi finantatö.

Ponderea fondurilor proprii pe care investitorii trebuie sa le aduca intr-o investitie oscileaza intre 30 si 50%, "depinde de la proiect la proiect", a mentionat reprezentantul fondului de investitii.

Cati bani fac austriecii in Romania? Incasarile din chirii ale Immofinanz pe plan local au scazut in anul fiscal 2011 (incheiat la finalul lui aprilie) cu peste 10%, pana la 46,9 milioane euro, fata de 53,1 milioane euro in aceeasi perioada anului trecut.

Pentru 2011 si 2012, Zehetner se asteapta la o crestere moderata a incasarilor pe piata locala. La veniturile din chirii urmand sa se adauge si Maritimo Constanta, proiect proaspat inaugurat.

Immofinanz are un portofoliu de 50 de proprietati in Romania, estimat la o valoare de aproape 900 milioane euro
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:33
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter