REAL ESTATE

De ce se apropie de zero rata de neocupare a spatiilor industriale si logistice din Bucuresti

17 mai 2017, ora 15:24 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
logistic.jpg
Rata de neocupare a spațiilor industriale și logistice din București se apropie de zero, în timp ce pentru primul trimestru cererea a crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Deși piața pare blocată pe acest segment al tranzacțiilor imobiliare, în opinia unor brokeri mai există proprietăți disponibile, care nu sunt listate, spune Costel Alecu, managing partner al Romtor Real Estate.

Acesta identifică o serie de motive pentru care nu este făcută publică o intenție de vânzare: "proprietarul fie dorește să sondeze piața, fie este indecis, ar prefera să închirieze sau așteaptă oferta din partea unui potențial cumpărător, înainte de a lua decizia finală. Mai există situația în care sunt divergențe între acționari".

În unele cazuri proprietățile stau ascunse pentru că deținătorii nu doresc să dea naștere la îndoieli asupra bonității lor financiare, pentru a nu se expune unor negocieri dure și dezavantajoase."Ține de experiența, de contactele personale ale brokerului și de încrederea pe care acesta a generat-o în piață, pentru a putea scoate la iveală astfel de proprietăți. Compania noastră are acum în portofoliu un spațiu logistic și de birouri de clasă A, în apropierea autostrăzii A2, care a fost descoperit datorită contactelor din piață" a încheiat Costel Alecu.

Mai mult de două treimi din cererea de inchiriere din primul trimestru a vizat Bucureștiul, ceea ce explică comportamentul rezervat al proprietarilor, în ceea ce privește vânzarea.

În privința chiriilor solicitate în Bucureşti, ele se ridică în cazul proprietăţilor din sectorul distribuţiei FMGC, retail sau a comerţului online între 3,5 și 4,1 euro/mp/lună. Pentru spaţiile industriale proprietarii cer până la 3,3 – 4,25 euro/mp/lună.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Ultima ora
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 25 Iunie 2019, 19:34
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter