REAL ESTATE

Dezvoltator imobiliar trimis in judecata pentru un credit ipotecar de 11 milioane lei obtinut ilegal

13 martie 2015, ora 10:42 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Real-Estate-Development.jpg
Un dezvoltator imobiliar din Oradea a fost trimis in judecata de DNA, fiind acuzat ca a contractat un credit ipotecar in valoare de 11 milioane de lei pentru construirea a doua blocuri de locuinte, folosind un contract de vanzare-cumparare fals cu Primaria Oradea.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis in judecata pe Radu Olteanu, director al SC Sticom Trading SRL Oradea, pentru inselaciune in forma continuata, uz de fals si spalare a banilor in forma continuata, dar si pe Ioan Doru Cotoroi, administrator de fapt al SC Medcar SRL, pentru complicitate la inselaciune in forma continuata si complicitate la spalarea banilor in forma continuata.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca Radu Olteanu, in calitate de director al SC Sticom Trading SRL Oradea, i-a indus in eroare pe reprezentantii unei banci la incheierea, in 2 septembrie 2009, si la executarea contractului de credit ipotecar in valoare de 11.000.000 de lei, pentru finantarea construirii a doua blocuri de locuinte, folosind in acest sens un contract de vanzare-cumparare fals.

"Acest document a fost incheiat de societatea in cauza cu Primaria Oradea, avand ca obiect achizitionarea de catre institutia publica a unui numar minim de o suta de apartamente din complexul de locuinte aflat in constructie", se arata in rechizitoriul procurorilor.Ulterior incheierii contractului de credit, Radu Olteanu, beneficiind de ajutorul lui Ioan Doru Cotoroi, a depus mai multe situatii de plata fictive care atestau, in mod nereal, prestarea unor servicii de constructii de catre SC Medcar SRL in favoarea SC Sticom Trading SRL.

In perioada septembrie 2009 - noiembrie 2009, Radu Olteanu, cunoscand provenienta ilicita a banilor, a folosit aceste sume pentru a achita, in prima faza, contravaloarea serviciilor de constructii prestate de catre doua societati comerciale, in valoare de 6.555.007 lei.

Beneficiind de ajutorul lui Cotoroi, Olteanu a achitat in mai multe etape suma de 3.484.834 de lei catre SC Medcar SRL, reprezentand contravaloarea unor servicii de constructii fictive, facturate catre SC Sticom Trading SRL, in scopul insusirii respectivei sume de bani.

In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra a doua imobile apartinand lui Radu Olteanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Presa locala a relatat ca Radu Olteanu este dezvoltatorul Cartierului Soarelui din Oradea, in conditiile in care blocurile construite de firma acestuia ar fi fost de tip ANL. Olteanu a fost condamnat anul trecut de Tribunalul Bucuresti la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani in beneficiul unei retele conduse de sirianul Omar Chama, un asociat al lui Omar Hayssam, filiera care ar fi reusit transferarea ilegala din Romania a 65 milioane dolari. Sentinta instantei nu este definitive, noteaza Mediafax.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 03:15
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter