- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Dezvoltator roman cu investitii de milioane de euro: \”Ne lasam de imobiliare, ca ne ajunge\”

30 Jul, 11:42 • cristina.mihai
Compania Kone Invest Construct, cu afaceri in domeniul instalatiilor electrice si de dezvoltari imobiliare, iese din real-estate dupa ce a construit doua proiecte rezidentiale cu peste 140 de unitati locative, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Mihai Dinu, directorul general al firmei.
Dezvoltator roman cu investitii de milioane de euro: \Ne lasam de imobiliare, ca ne ajunge\

„Mai avem de vandut 5 case in proiectul rezidential Curtea Domneasca cu 106 vile, din vestul Capitalei si 8 apartamente in blocul IOR Residence, care are in total 35 de locuinte. In niciun caz nu vom mai realiza investitii imobiliare. Inchidem toata treaba, ca ne ajunge”, spune Dinu.

Directorul general al firmei considera ca au fost norocosi pentru ca situatia economica dificila i-a prins cu proiectele finalizate si vandute intr-o proportie mare.

„La Domnesti aveam 80% din case vandute, cand a venit criza. Acum vanzarile merg ca peste tot, dar ceea ce nu vindem in cele doua proiecte vom inchiria atata vreme cat dureaza criza”, mai spune Dinu.

Compania mai avea in plan o investitie intr-un proiect rezidential in Bran, dar care nu a demarat, ca urmare a crizei.

„Momentan pastram terenul de acolo. Vom vedea mai apoi ce se intampla”, a spus Dinu.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 750.000 lei, o scadere substantiala fata de 2008, cand afacerile au fost de 2,4 mil. lei.

In perioada de boom a pietei imobiliare, pe plan local a existat o moda a investitiilor in dezvoltare de locuinte, facute de firme din domenii de activitate care nu aveau nicio legatura directa cu aceasta arie de activitate. O data cu venirea crizei, majoritatea analistilor imobiliari au estimat o „curatare” a pietei de jucatorii mici si fara experienta in domeniu. Chiar si asa, criza a fost neiertatoare si cu firmele experimentate si a adus si o serie de amanari sau blocari de proiecte ale dezvoltatorilor mari.