REAL ESTATE

Dezvoltator roman cu investitii de milioane de euro: "Ne lasam de imobiliare, ca ne ajunge"

30 iulie 2010, ora 11:42, autor(i): Cristina Mihai   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
kone.jpgmc.jpg
Compania Kone Invest Construct, cu afaceri in domeniul instalatiilor electrice si de dezvoltari imobiliare, iese din real-estate dupa ce a construit doua proiecte rezidentiale cu peste 140 de unitati locative, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Mihai Dinu, directorul general al firmei.
"Mai avem de vandut 5 case in proiectul rezidential Curtea Domneasca cu 106 vile, din vestul Capitalei si 8 apartamente in blocul IOR Residence, care are in total 35 de locuinte. In niciun caz nu vom mai realiza investitii imobiliare. Inchidem toata treaba, ca ne ajunge", spune Dinu.

Directorul general al firmei considera ca au fost norocosi pentru ca situatia economica dificila i-a prins cu proiectele finalizate si vandute intr-o proportie mare.

"La Domnesti aveam 80% din case vandute, cand a venit criza. Acum vanzarile merg ca peste tot, dar ceea ce nu vindem in cele doua proiecte vom inchiria atata vreme cat dureaza criza", mai spune Dinu.Compania mai avea in plan o investitie intr-un proiect rezidential in Bran, dar care nu a demarat, ca urmare a crizei.

"Momentan pastram terenul de acolo. Vom vedea mai apoi ce se intampla", a spus Dinu.

Compania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 750.000 lei, o scadere substantiala fata de 2008, cand afacerile au fost de 2,4 mil. lei.

In perioada de boom a pietei imobiliare, pe plan local a existat o moda a investitiilor in dezvoltare de locuinte, facute de firme din domenii de activitate care nu aveau nicio legatura directa cu aceasta arie de activitate. O data cu venirea crizei, majoritatea analistilor imobiliari au estimat o "curatare" a pietei de jucatorii mici si fara experienta in domeniu. Chiar si asa, criza a fost neiertatoare si cu firmele experimentate si a adus si o serie de amanari sau blocari de proiecte ale dezvoltatorilor mari.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Daniela a spus:
01/08/2010 10:59
Ma intereseaza ce apartamente mai sunt libere in complexul IOR Residence, la ce etaj, ce suprafata si la ce costuri?
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 27 Iulie 2021, 07:30
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter