REAL ESTATE

Dezvoltatorii de locuinte se orienteaza din nou spre zonele centrale din Bucuresti

14 ianuarie 2015, ora 12:47 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Terasa The Park.jpg
Constructia locuintelor livrate in Bucuresti anul trecut a costat mai mult comparativ cu 2013, ca urmare a unei amplasari mai bune a proiectelor si a abordarii unor noi categorii de clienti.

Dezvoltatorul lituanian Hanner estimeaza ca stocul de apartamente noi livrate in piata anul trecut este unul mai valoros. Dupa o pauza de aproximativ patru ani, in 2014, in Bucuresti au aparut mai multe proiecte amplasate in zone centrale sau pe artere considerate foarte valoroase.    

In anii anteriori se construia in cartiere marginase sau in localitatile din imediata apropiere a Capitalei. De asemenea, in 2014 au fost livrate proiecte dedicate segmentului de lux si celor din clasa medie superioara.     Pretul mai mare al terenurilor este factorul cel mai important care a dus la cresterea sumelor investite de dezvoltatori pentru realizarea unor ansambluri noi. La aceasta se adauga utilizarea unor materiale de constructii de calitate superioara care confera cladirii atribute tehnice superioare.    

„In cazul constructiilor realizate in zone centrale, pretul terenului are o pondere de peste 30% in investitia totala. Comparativ, pentru cladirile realizate la periferia Capitalei, terenul putea avea si o pondere de doar 10%”, explica Mindaugas Valuckas, CEO Hanner Holding.    Compania lituaniana a dezvoltat proiectul The Park la intrarea sudica spre Parcul Tineretului, proiect care atrage investitii de circa 37 milioane euro.    

„Pana in 2014 majoritatea dezvoltatorilor au cautat sa livreze in piata imobile care sa poata fi achizitionate prin creditele garantate de stat cu programul Prima Casa. Exista acum o categorie importanta de clienti mult mai interesata de calitatea produsului final decat de pretul de achizitie”, adauga reprezentatul dezvoltatorului lituanian.    

Hanner Group este cel mai mare dezvoltator imobiliar din Lituania. Compania are un portofoliu care cuprinde active si dezvoltari in valoare de aproximativ un miliard de euro. Proiectele cele mai reprezentative sunt localizate in Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina si Romania. Urmatoarele piete vizate sunt cele din Germania si Marea Britanie. Principalul segment pe care activeaza compania este cel al dezvoltarilor rezidentiale, unde au fost directionate mai mult de jumatate din investitiile totale. Au rezultat peste 400.000 de mp construiti cuprinzand peste 4.000 de apartmente.

Citeste si Semnele clare ale revenirii din criza imobiliara
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 26 Septembrie 2020, 07:50
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter