REAL ESTATE

Dezvoltatorii imobiliari au reintrat in cursa momelilor: De la vouchere, la buy-back si excursii in Europa

24 aprilie 2014, ora 00:02, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
flamingo.jpg
Anii de criza ne-au obisnuit cu tacere din partea dezvoltatorilor imobiliari, care au cazut intr-o apatie sora cu resemnarea, dar acum asistam la o repornire a caruselului de oferte. Noile strategii includ vouchere cadou, buy-back sau excursii in Europa. Incercari zadarnice de a atrage clienti sau semne ca primavara chiar aduce o revigorare in piata?

Editia de primavara 2014 a targului imobiliar Timon ce are loc in perioada 24-27 aprilie in Piata Constitutiei din Bucuresti a venit cu 5.000 de locuinte finalizate, dintre care 1.500 sunt promovate cu caracter exclusiv in cele patru zile ale evenimentului.áIn total, la targ vin cu oferte 200 de ansambluri rezidentiale atat in zone centrale cat si semicentrale si periferice din Bucuresti, dar si in tara.á

Extreme de pret

Preturile pornesc de la 21.500 euro pentru o garsoniera in sectorul 4 din Capitala. Cele mai ieftine apartamente de 2 camere vor fi vandute la preturi incepand de la 26.500 euro (sectorul 4), in timp ce preturile minime pentru apartamentele de 3 camere sunt de 34.500 euro.Un segment important din oferta este reprezentata de vile, cel mai mic pret pentru o astfel de locuinta fiind de 50.000 euro, intr-un ansamblu rezidential din Corbeanca.

Cel mai mare pret la targ este de 1,5 milioane euro, pentru o vila in zona Domenii din Bucuresti.

Pe langa locuintele traditionale si in acest an va fi disponibila la vanzare casa de vacanta pe roti, cu living, dormitor, baie si bucatarie, la preturi incepand de la 9.000 euro.

Discounturile si ofertele sunt mai consistente la aceasta editie a targului, cei mai multi dintre expozanti oferind locurile de parcare, boxe sau bucatarii utilate, incluse in pretul de vanzare al locuintei. Astfel, cumparatorii pot face economii de pana la 15.000 de euro, potrivit reprezentantilor imobiliari.

Alte oferte pe care le-au pregatit dezvoltatorii sunt discounturi care merg pana la cateva mii de euro sau la 20% din valoarea initiala, vouchere cadou sau vacante pentru doua persoane la Praga, Istanbul sau Viena.

Vizitatorii care vor achizitiona un apartament intr-unul din proiectele Adama pana la finalul lunii mai beneficiaza de discount-uri de pana la 8.500 euro/apartament, echivalentul a aproximativ 10%, in functie de modelul apartamentului (in cazul ansamblurilor din zona Titan din Bucuresti).áTot in cele patru zile ale targului, in cadrul noii campanii de promovare a proiectelor livrate in Titan anul trecut, acestia vor putea sa participe la o tombola cu premii electrocasnice.á

Unitati de doua camere din ansamblurile Edenia si Evocasa Optima din Titan vor fi reduse cu pana la 8.500 euro/unitate, echivalentul a aproximativ 10%, in functie de modelul apartamentului.á

La ce s-au mai gandit consultantii imobiliari pentru atragerea cumparatorilor? Unul dintre produsele de promovare este asa-numitul upgrade imobiliar, vechiul sistem buy-back: ôSchimba locuinta ta veche cu una nouaö. Coldwell Banker Affiliates of Romania incurajeaza astfel achizitia unei proprietati noi achitand contravaloarea acesteia (integral sau partial) cu pretul obtinut pe apartamentul vechi aflat in proprietate.

äTargurile imobiliare sunt in general o buna oportunitate de a lua contact cu persoane direct interesate de achizitionarea unei locuinte astfel ca ne dorim, prin aceste discount-uri, sa le oferim acestora un impulsö, declara Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group.

3 proiecte noi

3 proiecte rezidentiale noi vor fi lansate in aceste zile in cadrul targului: Bujorului Residence, Trend Residence si Flamingo Park.

Dezvoltatorul Casa Noastra construieste in centrul Craiovei ansamblul Bujorului Residence, ce va avea la finalizare 235 de apartamente in 8 blocuri. Ansamblul este prezentat ca fiind unul exclusivist.

Domus Stil dezvolta in zona Vitan-Mihai Bravu proiectul Trend Residence, amenajat pe o suprafata de 95.000 mp. Ansamblul include 300 de vile si 180 de apartamente, parc, piscine interioare, spatii comerciale. Vilele au un regim de inaltime P + 1 + M si se regasesc in mai multe variante de dispunere:áduplex, insiruite sau cu acces la piscina.

Suprafetele construite ale vilelor variaza intre 160 mp si 244 mp avand preturi cuprinse intre 79.900 euro + TVA si 131.500 euro + TVA. Apartamentele vor fi dispuse in blocuri P + 3 + etajul 4 (retras), cuprinzand apartamente de 2 si 3 camere. Preturile apartamentelor se situeaza intre 35.200 euro (2 camere) si 48.000 euro (3 camere).

Flamingo Park (foto) este un ansamblu rezidential ridicat de American Projects Developer in Corbeanca, la 30 km de Bucuresti. Dezvoltatorul a venit cu ideea schimbului de locuinte ľ dai apartamentul pentru o casa aici. Nu e singura oferta. Preturile pornesc aici de la 12.000 euro, pentru un lot de teren de 500 mp, regasindu-se si case de 69.000 euro, 74.000 euro, 79.000 euro si 139.000 euro.

Gura de aer din piata

Ne aflam intr-un context unic pentru achizitia de locuinte, potrivit specialistilor imobiliari, care atrag atentia asupra scaderii drastice a dobanzilor la creditele in lei, dar si asupra programului Noua Casa. Piata romaneasca ofera in prezent cele mai atractive conditii pentru achizitia unei locuinte prin credit bancar, dat fiind ca in acest an bancile au scazut dobanzile la creditele in lei in anumite cazuri sub cele pentru imprumuturile in euro.

ôEste o oportunitate unica, masurile adoptate de Banca Nationala in ultimele sedinte monetare au inceput sa se resimta la nivelul sistemului bancar, astfel ca tot mai multe banci ofera credite atractive si mai ieftine in lei decat in valuta. Sunt surse in piata care avertizeaza ca nivelul dobanzilor ar putea sa inceapa sa creasca din a doua parte a anului ca urmare a cresterii inflatieiö, spune Vlad Vlasceanu, directorul Timon.

In opinia sa, nivelul scazut al dobanzilor la creditele in lei, care fac Programul Noua Casa, si in general imprumuturile imobiliare, accesibile pentru o plaja mult mai mare de clienti, dar si preturile competitive pe care dezvoltatorii le ofera in prezent, sunt motive care ar trebui sa convinga pe cei care sunt interesati sa-si cumpere o locuinta ca acesta este cel mai bun moment pentru un astfel de pas.

De altfel, si cei de la JLL spun ca suntem la inceputul unui nou ciclu imobiliar, ceea ce inseamna ca e un moment bun pentru achizitii si investitii.

La randul sau, Daniel Crainic,ádirector de marketing Imobiliare.ro, spune ca avand in vedere nivelulápreturilor, mai jos cu peste 40% fata de perioada de boom,á2014 ar putea fi un an excelent pentru o tranzactie imobiliara.

Citeste si
An de achizitii: 7 semne pozitive pentru piata imobiliara in 2014
Planuiesti sa cumperi un apartament? Cum iti surade 2014á
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 12 August 2022, 23:14
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter