- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Future Group investeste 90 mil. euro in peste 1.200 de apartamente in Galati

07 May, 13:17 • Redactia DailyBusiness
Future Group, filiala din Romania a Future Group PLC din Cipru, va investi peste 90 de milioane de euro intr-un complex rezidential la Galati, care va cuprinde patru blocuri cu un numar total de 1.220 de apartamente.
Future Group investeste 90 mil. euro in peste 1.200 de apartamente in Galati

Proiectul va demara in luna iunie. Complexul va fi dezvoltat pe un teren de 16.000 de metri patrati si va avea o suprafata construita de 92.100 de metri patrati. Proiectul, dezvoltat in patru stadii, urmeaza sa fie finalizat in al doilea trimestru al anului 2012.

Planul de investitii al companiei presupune dezvoltarea in urmatorii trei ani a mai multor proiecte rezidentiale, care vor cuprinde in total peste 5.000 de locuinte. Bugetul pentru aceste investitii se ridica la peste 350 milioane euro, iar orasele vizate sunt Bucuresti, Sinaia, Campina si Brasov.

„Detinem deja terenurile sau urmeaza sa achizitionam spatii pentru proiectele pe care le avem in vedere, in unele cazuri impreuna cu parteneri, iar investitia totala va depasi 350 de milioane de euro”, a declarat Oded Goldstein, director Future Group.

Dezvoltatorul a inceput in aprilie si un proiect in cartierul Titan, din Bucuresti, care va insuma 179 de apartamente. Lucrarile la complexul „Colors Titan” au ca termen de finalizare sfarsitul anului viitor, in urma unei investitii estimate la 18 milioane de euro.

In ultimii ani, compania a investit, individual sau impreuna cu mai multi parteneri, in proiecte precum Sitraco Center, Gemenii Sitraco, hotelul Golden Tulip sau hotelul Sinaia.

In Romania, investitorii ciprioti care controleaza Future Group au derulat proiecte de peste 100 de milioane de euro, in ultimii 15 ani, si detine circa 1,5 milioane metri patrati de teren, proiectele in curs de constructie sau in faza de pre-constructie acoperind aproximativ 400.000 de metri patrati.

Compania R.O. Future Group, ale carei actiuni se tranzactioneaza la bursa din Tel Aviv, ia in considerare posibilitatea listarii la Bursa de Valori Bucuresti.

Autoritatea competenta in domeniul pietei de capital din Cipru a transferat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) competenta aprobarii prospectului de vanzare de titluri emise de Future Group. CNVM si-a dat acordul cu privire la transferul competentei la 6 martie. Future Group ar fi, astfel, a doua companie straina listata la BVB, dupa banca austriaca Erste, actionarul majoritar al Bancii Comerciale Romane.