- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Future Group vrea sa vanda din actiuni pentru a finanta proiecte imobiliare

11 Jun, 13:15 • Redactia DailyBusiness
Dezvoltatorul imobiliar Future Group ia in considerare posibilitatea vanzarii unei parti din actiuni inainte de listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si are in plan pentru urmatorii 3 ani investitii de peste 350 mil. euro, au declarat oficialii grupului.
Future Group vrea sa vanda din actiuni pentru a finanta proiecte imobiliare

„Am fost abordati de investitori germani si britanici interesati de achizitionarea unei parti din compania noastra. In acest moment, este prematur sa discutam despre marimea procentului, avand in vedere ca vorbim despre o potentiala vanzare, dar s-ar putea sa fie o parte semnificativa”, a spus Oded Goldstein, director Future Group, citat de NewsIn.

„Investitorii cred in viitorul dezvoltarii proprietatilor imobiliare din Romania, precum si in potentialul companiei noastre si, de asemenea, se asteapta ca piata de capital sa inregistreze pana la urma o revigorare semnificativa”, a subliniat Goldstein.

El a mai declarat ca firma intentioneaza sa foloseasca banii obtinuti din vanzare pentru a explora si a exploata noile oportunitati de pe piata locala.

„Dorim sa avem o suma suplimentara in contul nostru cat mai degraba, astfel incat sa putem profita si valorifica oportunitatile care, conform anticiparilor noastre, vor aparea pe piata locala, in sectoarele noastre de activitate, in urmatoarele 12 luni”, a precizat directorul Future Group.

Compania este un joint venture intre familia Rasin, familia Laznik si Oded Goldstein. Fondatorii sai sunt o prezenta activa in Romania de peste 15 ani. Future Group si fondatorii sai au investit mai mult de 100 milioane de euro pe plan local si detin in prezent circa 1,5 milioane de metri patrati de teren.

Pe piata din Romania, fondatorii Future Group au initiat, dezvoltat, construit si administrat proiecte rezidentiale, comerciale, industriale si logistice, cum ar fi Sitraco Center, Gemenii Sitraco, Hotelul Golden Tulip, Hotelul Sinaia sau Europe House.

In prezent, compania construieste apartamente in suprafata totala de 400.000 de metri patrati, care sunt in diferite stadii: proiectare, executie sau livrare.

Incepand cu aceasta luna, grupul va investi peste 90 milioane de euro intr-un proiect rezidential din Galati, iar in urmatorii 3 ani se va implica in alte proiecte rezidentiale de anvergura. Acestea vor absorbi investitii de peste 350 milioane de euro si vor cuprinde 5.000 de apartamente in 4 orase din Romania.

Pentru viitorul apropiat, Future Group, ale carui obligatiuni se tranzactioneaza la bursa din Tel Aviv, ia in considerare posibilitatea lansarii unei oferte publice initiale (IPO) la BVB.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat primul draft de prospect, a afirmat Oded Goldstein.