- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Garantii suplimentare in anunturile imobiliare: \”Cumpar apartament. Fara Prima Casa!!!\”

01 Oct, 18:12 • gecad.epayment
Dupa ce, la debutul "Prima Casa", anunturile imobiliare mentionau la tot pasul ca locuintele sunt compatibile cu acest program guvernamental, acum, la trei luni de la lansare, tonul s-a schimbat, in unele cazuri, radical. Iata cum arata un anunt de cumparare, afisat la intrarea intr-un bloc bucurestean: "Particular, cumpar apartament ... Fara Prima Casa!!!!" (foto).
Garantii suplimentare in anunturile imobiliare: \Cumpar apartament. Fara Prima Casa!!!\

Cele patru semne de exclamare din finalul anuntului suna ca o garantie a faptului ca cel dispus sa cumpere nu va tergiversa plata, asa cum s-a intamplat cu mai multe persoane care si-au vazut dosarul de credit intarziat la Fondul National de Garantare a Creditelor, in unele cazuri consecinta fiind pierderea avansului platit.

De ce „fara Prima Casa”?

– Solicitarea de Garantare (intocmita de banca), de multe ori, nu este transmisa pe formatul standard sau corect completata. Alte erori care apar si prelungesc termenul de acordare a creditului sunt identificarea incorecta a finantatorului, necorelare intre valoarea finantarii sau pretul de achizitie si marimea avansului, calculul gresit al gradului de indatorare al clientului, documente iesite din termenul de valabilitate sau lipsa.

– Exista situatii in care acelasi client-beneficiar potential al Programului solicita credit concomitent la mai multe banci, consumand timp pentru clarificare, atat la Fondul de Garantare, cat si la banci.

– Ofiterii de credite din banci sustin ca procesul de aprobare al unui credit Prima Casa poate intarzia pana la 2 luni.

– „Prima casa este o traznaie economica. Era evident ca bancile nu vor da bani” (Dinu Patriciu)

– „Prima Casa este un instrument electoral agreat greu de banci, inselator pentru dezvoltatori si o iluzie pentru cumparatori” (agentia imobiliar Real Time)

Argumente in favoarea Primei Case

– Creditul are o dobanda de 5%;

– Creditul este garantat de stat;

– Onorariul platit la notar este cu 30% mai mic, printr-un ordin al Ministerului Justitiei;

– Rata lunara este cu pana la 100 de euro mai mica, decat in cazul unui credit normal;

– Se pot cumpara si locuinte vechi deja ipotecate.