- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Hanner amana un proiect rezidential de 50 mil. euro, pana la gasirea unui partener

20 Oct, 00:01 • cristina.mihai
Compania lituaniana Hanner va amana constructia unui proiect rezidential in valoare de 50 mil. euro, in zona Tineretului din Capitala, pentru ca nu a gasit inca un partener dispus sa se implice in proiect.
Hanner amana un proiect rezidential de 50 mil. euro, pana la gasirea unui partener

„Proiectul Tineretului Hills va fi construit, dar planurile au fost amanate pana la gasirea unui partener”, a spus Damian Serban, directorul de vanzari al companiei, pentru DailyBusiness.ro.

Strategia Hanner in Romania a fost, pana in acest moment, de a imparti riscurile cu un partener in toate proiectele dezvoltate.

Proiectul Carol Park a fost dezvoltat de Hanner in parteneriat cu firma britanica Bellerive, iar City Center Residence in parteneriat cu Europa Group.

Ansamblul Tineretului Hills urmeaza sa cuprinda 288 de unitati locative, cu suprafete intre 48 si 214 metri patrati.

Criza financiara afecteaza fara indoiala piata imobiliara, inclusiv cea romaneasca, si este normal ca dezvoltatorii ce nu reusesc sa gaseasca o finantare corespunzatoare sa puna proiectele in asteptare. Este de asteptat ca proiectele ce se adreseaza celor cu venituri medii sau mai scazute sa fie lansate dupa un studiu mai amanuntit al pietii si in acelasi timp in zone competitive si la preturi bine studiate, au spus reprezentantii Hanner.

Numarul celor ce vor fi in situatia de a-si amana investitiile e greu de estimat, dar deja pe segmentul de retail acest lucru se intampla si este un fenomen normal. In viitorul apropiat vom vedea destui dezvoltatori ce vor amana sau vor anula proiecte pe toate segmentele de investitii, au adaugat acestia.