- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Harta luxului in real estate: New York si Londra domina topul. Mumbai, cea mai mare crestere

06 Apr, 12:24 • Redactia DailyBusiness
New York si Londra vor domina topul celor mai interesante orase pentru cei care care achizitioneaza proprietati de lux in urmatorii 10 ani, insa Mumbai, Shanghai si Sao Paolo au inregistrat cele mai mari cresteri in ceea ce priveste perspectivele de crestere a atractivitatii in urmatoarea decada, arata cel mai recent studiu al Knight Frank si Citi Private Bank. Cel mai scump oras continua sa fie Monaco.
Harta luxului in real estate: New York si Londra domina topul. Mumbai, cea mai mare crestere

Studiul arata ca New York si Londra vor ramane in top pentru urmatorii 10 ani, insa noteaza ca unele piete emergente cresc rapid ca atractivitate. In 2011, Mumbai a inregistrat o crestere de 118% a interesului, Shanghai de 91%, iar Sao Paolo de 66%.

Circa 40% din cele mai exclusiviste destinatii din lume au inregistrat cresteri ale valorii proprietatilor in 2010, iar 6 dintre cele mai mari cresteri au fost in Asia. Cea mai mare cresteri ale preturilor au fost in Shanghai, de 21% si Mumbai de 20%. De asemenea, Helsinki si Singapore au inregistrat cresteri de 18%.

In Londra, preturile au crescut cu 10%, iar in New York cu 13% pe parcursul anului trecut.

Preturile au scazut cu 25% in Dublin si cu 10% in Dubai.

Monaco ramane cel mai scump oras, fiind urmat de Londra si de 5 destinatii din Franta, printre care Cannes, Paris si Cap Ferrat.

Studiul mai arata de asemenea ca taxele si unitatile de scolarizare existente in anumite orase sunt factori din ce in ce mai importanti in decizia de a achizitiona proprietati de lux.

Casele de lux, reprezinta 39% din portofoliile de investitii ale bogatilor lumii, arata studiul. Indexul cuprinde 85 de orase din 40 de tari.