- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Heineken a vandut proprietati de 3,6 mil. euro din Bucuresti

29 Jun, 13:15 • cristina.mihai
Heineken Romania a vandut compania Militari Property Management SRL din Capitala catre fondul de investitii imobiliar GED Real Estate Eastern Investments. Tranzactia include proprietati evaluate in acest an la 3,6 mil. euro.
Heineken a vandut proprietati de 3,6 mil. euro din Bucuresti

Ged a achizitionat prin Militari Property Management constructii administrative si hale aflate pe un teren de 33.000 mp si un teren liber cu o suprafata de 3.800 m.p.

Cele doua proprietati au fost aduse in portofoliul firmei vandute ca aport in natura la capitalul social al Militari Property Management la inceputul acestui an de catre Heineken. Capitalul social constituit prin acest aport in natura a fost apoi transferat catre GED.

Potrivit unui anunt din februarie 2011, publicat in Monitorul Oficial, Heineken Romania a adus un aport in natura constituit in bunuri imobile la capitalul social al firmei Militari Property Management.

Heineken a adus astfel, ca aport la capitalul social al firmei, un imobil format dintr-un teren de peste 33.000 metri patrati, situat pe pe strada Osiei din sectorul 6, pe care se afla un sediu administrativ si o hala, cu o suprafata la sol de peste 3.000 mp.

De asemenea, compania a vandut un teren liber de constructii de peste 3.800 mp, aflat langa sediul administrativ. Prin aportul Heineken, capitalul social a crescut de la 200 la 15.357.200 lei, adica valoarea transferata prin decizia din mai 2011 catre fondul de investitii imobiliare.

Oficialii producatorului de bere si-au declarat interesul de a vinde o parte din activele imobiliare din Romania inca din 2009.

Heineken Romania a inregistrat anul trecut un profit net de circa 133 milioane lei (31 milioane euro), de 1,7 ori mai mare fata de nivelul raportat in 2009. De asemenea, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 7% in 2010, pana la 934 milioane de lei net.

Totodata, volumul de bere vandut de companie a crescut cu 6% anul trecut, in ciuda scaderii pietei cu 3,5%, pana la 17 milioane hectolitri.

Heineken Romania are in portofoliu marci precum Heineken, Silva, Ciuc Premium si Golden Brau. Compania opereaza patru fabrici la Miercurea Ciuc, Constanta, Craiova si Mures, si are 1.100 angajati.

Pe piata locala a berii, estimata la 1,5 miliarde euro (6,3 miliarde lei), Heineken concureaza cu companii ca Ursus Breweries, Bergenbier, URBB si Romaqua Group.