REAL ESTATE

Homefinders: Luna aprilie confirma tendinta de stabilizare a preturilor din rezidential

07 mai 2015, ora 17:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apartamente.jpg
Preturile medii solicitate ale apartamentelor din Capitala prezinta o tendinta de stabilizare atat pe segmentul inferior (zonele de la periferie), cat si pe segmentul mediu-premium (centru, semicentru si Nord). Astfel, in luna aprilie 2015, preturile nu au suferit nicio modificare comparativ cu luna martie, conform unei analize a preturilor din rezidential efectuata de HomeFinders.

HomeFinders a analizat, pe baza a 6.059 de oferte scoase la vanzare in lunile martie si aprilie ale acestui an, preturile mediane ale locuintelor, solicitate de proprietari. Analiza confirma stabilizarea preturilor, care, in luna aprilie, au ramas exact la acelasi nivel cu cel din luna anterioara. Proprietarii apartamentelor din zonele marginase solicita un pret median de 50.000 de euro pentru apartamentele scoase la vanzare, in timp ce proprietarii de locuinte situate in zonele semicentrale, centrale si de Nord ale Bucurestiului solicita un pret mediu de 68.000 de euro. 

Nici volumul de oferte inregistrat in aprilie nu prezinta diferente notabile. La nivelul intregii piete de apartamente din Bucuresti, luna aprilie a adus doar 45 de oferte in plus fata de luna martie. Numarul total de oferte scoase la vanzare in aprilie este de 3.052. 

Se remarca, totusi, usoare diferente intre cele doua segmente de piata: inferior si mediu-premium. In luna aprilie, proprietarii au scos pe piata cu 2,4 procente mai putine oferte decat in martie. De cealalta parte, se confirma cresterea de oferte de apartamente in zonele semicentrale, centrale si de Nord ale Capitalei. In aprilie au fost scoase pe piata 1.512 oferte, cu 5,8% mai multe decat in luna anterioara.Analiza volumului de oferte din luna aprilie indica, de asemenea, scaderea diferentei dintre volumul de oferte de apartamente din zonele marginase si volumul de oferte din centru, semicentru si Nord: doar 28 de oferte in plus in zonele de la periferie. 

„Analiza efectuata in aprilie asupra preturilor si volumului de oferte de apartamente din Bucuresti reflecta doua lucruri importante pentru piata rezidentiala. Primul este acela ca, dupa o perioada indelungata de oscilatii, preturile devin stabile. Al doilea lucru important poate fi rezumat intr-o expresie: echilibru al pietei. Am depasit perioada in care atat dezvoltatorii, cat si cumparartorii se indreptau doar catre zonele marginase ale orasului. Acum se investeste si in celelalte zone ale Bucurestiului. In fapt, cele doua aspecte importante reflecta un alt aspect cu o importanta si mai mare: piata rezidentiala bucuresteana se maturizeaza”, afirma Iulia Tisaianu, Property Research Manager HomeFinders.  

HomeFinders este o companie de consultanta imobiliara dedicata exclusiv cumparatorilor. Fondata in 2011, reuneste o echipa de 15 consultanti specializati in cele mai importante zone rezidentiale ale Bucurestiului. Prin intermediul unei platforme online integrate, compania ofera acces la toate ofertele rezidentiale disponibile in Bucuresti, precum si la detalii despre acestea, previzionari online, analize si statistici. De la infiintare, HomeFinders a asistat achizitii de o valoare totala de peste 30 de milioane de euro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 08 Mai 2021, 01:07
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter