REAL ESTATE, LIFESTYLE

Investitie de 80 mil. euro intr-un mall din centrul Timisoarei

05 august 2015, ora 11:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Imagine din cartierul Circumvalaţiunii (foto: wikipedia)
Imagine din cartierul Circumvalaţiunii (foto: wikipedia)
Timişoara Centrum este numele noului mall ce va fi construit in centrul orasului de pe Bega, cu o investiţie de 80 de milioane de euro, realizată de Alpha Group Investments Ltd, o divizie a grupului Alpha Bank, şi TBE Business Solutions.

Proiectul, situat pe Calea Circumvalaţiunii din municipiu, va cuprinde, pe lângă componenta comercială şi de divertisment, o clădire de birouri de 7 etaje. Suprafaţa totală închiriabilă este de 60.000 metri pătraţi, din care 50.000 metri pătraţi suprafaţă dedicaţi retail-ului şi 10.000 metri pătraţi pentru spaţiile de birouri, având, de asemenea, 2100 de locuri de parcare.

Noul centru de lifestyle va avea un mix de peste 140 de magazine, nume recunoscute pe piaţa românească, dar şi branduri internaţionale noi, cafenele, restaurante de fine dining, cinema, centru fitness si terase.

"Am demarat lucrările de demolare a unităţilor existente. Licitaţia pentru lucrările de construcţie s-a încheiat, compania responsabilă de managementul proiectului este TBE Business Solutions, care va coordona întreg procesul, aceasta întrunind toate condiţiile impuse de complexitatea proiectului şi livrarea acestuia la termen. Este o provocare uriaşă care lansează un parteneriat în premieră pentru România", a declarat Ali Ergun Ergen, fondator şi managing partner al TBE.Contractele de preînchiriere acoperă deja peste 50% din suprafaţa totală închiriabilă. Centrul comercial va găzdui un  hipermarket Carrefour, cu o suprafaţă de 11.100 metri pătraţi, un multiplex cu 10 săli, precum şi o zonă de restaurante cu peste 15 unităţi şi mai multe magazine de modă.

"Timişoara Centrum depăşeşte graniţele unui centru comercial obişnuit. Epoca clădirii fără culoare şi personalitate a apus. Am gândit o propunere cu un design contemporan, minimalist, care să fie o soluţie viabilă de regenerare urbană", menţionează Ali Ergun Ergen.

Construcţia şi implementarea proiectului Timişoara Centrum sunt coordonate de TBE Business Solutions. Echipele antamate în diversele etape ale acestuia sunt B2 (lead designer) Chapman Taylor (arhitect concept), Actectura (birou local de arhitectură, însărcinat de procesele de autorizare şi obţinere de avize) şi Aquarius (project manager).

TBE Business Solutions este o companie românească, înfiinţată în 2013 de către  Ali Ergun Ergen.

Alpha Group Investments Ltd („AGI”) este un instrument de investiţii al Alpha Bank, care deţine, printre altele, un număr important de bunuri în sectoarele imobiliar şi hospitality din regiunea Europei de Sud-Est.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 17 Septembrie 2021, 16:58
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter