REAL ESTATE

Knight Frank: 2017 anunță mai multe tranzacții de spaţii comerciale în țară, dar Bucureştiul rămâne principala atracţie

18 ianuarie 2017, ora 17:55 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mall.jpg
2017 anunță mai multe tranzacții în țară în domeniul spaţiilor comerciale, spune Valentin Lupu, Head of Strategic Consultancy la Knight Frank România, care se aşteaptă însă ca Bucureștiul să rămână atracția principală.

Apetitul investitorilor europeni rămâne crescut, în pofida nivelului înalt de incertitudine politică mondială. Această nesiguranță politică prezentă într-o Europă aflată în plină redresare economică, vine cu oportunități pentru investitorii activi și agili.

Alegerile electorale care urmează să aibă loc în acest an în Olanda, Franța și Germania, își vor pune, cu siguranță, amprenta asupra pieței de investiții, chiar dacă Germania rămâne paradisul sigur al investitorilor în Europa continentală, unde volumul de investiții l-a depășit pe cel din Marea Britanie, după Brexit.

Tendința în investiții este una lipsită de riscuri, așadar foarte des este sacrificat randamentul pentru un risc mai scăzut.Valentin Lupu, Head of Strategic Consultancy la Knight Frank România, ne spune că ”2017 anunță mai multe tranzacții în țară, unele mari, altele mai mici, dar este important că piața este în ușoară creștere și există în continuare un interes major din partea investitorilor străini, în special din Africa de Sud, Germania și Marea Britanie. Ne așteptăm ca yield-urile să nu se schimbe, iar București să rămână atracția principală”.

În 2016 volumele totale de investiții la nivel european au fost cu 20% mai scăzute față de nivelul excepțional din 2015. Prognoza Knight Frank pentru 2017, în ceea ce privește investițiile, este stabilizarea pieței la volumele din 2016. Capitalele mai mici și orașele secundare încep să câștige tot mai mult teren, având în vedere că prețurile din piețele majore ale Europei încep să atingă limite superioare, iar nivelul competitiv este în creștere. Sunt preconizate creșteri ale chiriei în orașe precum Madrid, Dublin, Berlin, Stockholm, susținute de îmbunătățirea cererii, care vor atrage investiții semnificative de capital.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 27 Septembrie 2021, 07:28
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter