REAL ESTATE

Mall-ul ingenuncheat de constructor. Era Shopping Park Oradea, fortat sa intre in insolventa

12 noiembrie 2013, ora 11:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Era Shopping Park Iasi-Magazin Decathlon-foto 1.jpg
Compania Omilos Oradea, proprietarul parcului comercial Era Shopping Park Oradea, solicita deschiderea procedurii simplificate a insolventei, ca urmare a pierderii unei dispute legale pentru suma de 3,2 mil. euro, cu compania Constructii Bihor, care a participat la procesul de construire a centrului comercial.

In anul 2009, Omilos Oradea a incredintat catre firma Constructii Bihor extinderea parcului comercial, respectiv construirea galeriei comerciale.

In procesul verbal de receptie, beneficiarul (Omilos Oradea) a raportat, iar constructorul a confirmat o serie de obiectiuni; au fost semnalate o serie de nereguli in ceea ce priveste calitatea unor lucrari.

In plus, Omilos Oradea a contestat cantitatile de materiale de constructii pe care constructorul a pretins ca le-a folosit, intrucat expertizele independente si diferitele verificari au aratat ca firma de constructii a incarcat masiv facturile cu lucrari care nu au fost executate, au spus reprezentantii companiei.

Ei au precizat ca Omilos Oradea a contestat plata pentru lucrari aditionale fals declarate de constructor si pentru lucrari de reparatii care nu au fost realizate in conformitate cu prevederile contractuale.

Anul trecut, compania Constructii Bihor s-a adresat Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa CCIR, care, fara sa consulte opinia vreunui expert independent in constructii sau orice expertiza la locul prestarii lucrarilor si fara sa permita oricarui martor sa depuna marturie, a acceptat 100% solicitarile companiei Constructii Bihor si a respins in totalitate cererile si apararile Omilos Oradea.

Nu au fost luate in calcul memorandumurile sau solicitarile Omilos privind efectuarea unei expertize independente in constructii.

Prima runda de arbitraj a desemnat castigatoare compania de constructii si ca urmare constructorul a initiat procedura de executare a bunurilor mobile si imobile detinute de Omilos Oradea.Ca urmare a actiunilor constructorului, Omilos Oradea si partenerii sai considera ca reorganizarea societatii in cadrul procedurii simplificate a insolventei este in interesul Omilos Oradea si al creditorilor.

Insolventa voluntara va garanta protectia si va minimiza impactul disruptiv cauzat de actiunile ostile ale Constructii Bihor, au mai spus reprezentantii companiei. Omilos Oradea vaconlucra cu creditorii pentru a restructura nivelul datoriei si pentru a continua operatiunile fara intrerupere.

Era Shopping Park Oradea face parte din portofoliul fondului britanic de investitii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail si centre comerciale din Europa Centrala si de Sud- Est, cumuland peste 340.000 mp.

Cu o suprafata totala de inchiriat de 64.000 mp, Era Shopping Park Oradea este cel mai mare retail park din oras, reunind retaileri de renume precum Carrefour, Bricostore, Altex, Flanco, Sprider, Fox, Pada Murre.Parcul de retail include si retaileri de mobila precum Mobexpert, Elvila sau Naturlich.

Alaturi de Era Shopping Park Oradea, portofoliul Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF) din Romania include Era ShoppingPark Iasi, Shopping City Suceava si Shopping City Sibiu.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 25 Iunie 2021, 10:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter