REAL ESTATE

Nordis: 112 apartamente vandute in Park Residences 5

25 noiembrie 2015, ora 15:26 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Park_Residences_5.jpg
Gradul general de ocupare al ansamblului Park Residences a ajuns la 70%, la sfârșitului lunii noiembrie 2015, a anuntat miercuri dezvoltatorul proiectului.

Cele mai solicitate au fost apartamentele cu 2 camere, care s-au vândut integral, în mare parte datorită finanțării prin Prima casă și faptului că au beneficiat de TVA  redus de 5%. Pe locul doi în topul vânzărilor s-a situat segmentul de apartamente de trei camere, din care s-au vândut 70% și pe locul trei segmentul apartamentelor de patru camere, cu 58%.

Park Residences 5 este situat într-o zonă verde si liniștită a Bucureștiului, în zona Băneasa-Străulești – Petrom City și prevede construirea unui total de 160 de apartamente cu 1, 2, 3 și 4 camere.

Din totalul de apartamente vândute, peste 80% au fost achiziționate de clienți utilizatori finali și restul de investitori. Pentru apartamentele ce urmează a fi vândute estimăm că majoritatea clienților vor fi utilizatori finali. Prețurile apartamentelor tranzacționate au variat în funcție de etaj și vedere. Cele mai solicitate au fost cele care s-au încadrat în plafonul de TVA de 5%, adică într-un preț maxim de 380.000 lei. Dintre cumpărătorii care au achiziționat apartamente pentru a locui în ansamblu Park Residences 5, circa 75% au accesat un tip de credit bancar, iar 25% au avut surse proprii de finanțare”, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.   Și majoritatea apartamentelor cu 3 camere rămase pentru vânzare se va încadra în TVA de 5%, în 2016  

De la 1 ianuarie 2016 și apartamentele de 3 camere se vor încadra în noua grilă de TVA redus, de 5%, ca urmare a creșterii plafonului maxim prin lege. Dintre apartamentele disponibile în acest moment, cca 69% sunt cu 3 camere, iar dintre acestea, peste 60%  au prețuri situate în intervalul 380.000 lei – 450.000 lei și vor putea fi vândute cu ajutorul TVA-ului de 5%.    

Acest lucru este posibil datorită noilor măsuri fiscale de aplicare a cotei reduse de TVA de 5%, valabile de la 1 ianuarie 2016. Conform acestora, în cazul vânzării de locuințe noi cu o suprafață utilă de maximum 120 metri pătrați, exclusiv anexele gospodărești, achiziționate de orice persoană necăsătorită sau familie, crește pragul de preț pentru aplicarea TVA de 5%, de la 380.000 lei, la 450.000 lei. Condiția pentru cumpărător este să nu mai fi achiziționat o altă locuință cu TVA de 5%.  

Alte facilități, ca urmare a schimbării legislației de la 1 ianuarie 2016  

De asemenea, o altă măsură benefică pentru cumpărătorii ce doresc să achiziționeze un apartament în ansamblul Park Residences 5, este măsura de reducere a TVA de la 24% la 20%, ce va aduce o reducere a costului de achiziție pentru apartamentele a căror valoare depășeste plafonul de 450.000 lei.  

Pe lângă reducerea TVA de la 24% la 20% și creșterea  pragului pentru TVA de 5% la achiziția unui apartament de la 380.000 la 450.000 lei (în condițiile legii) o altă măsură binevenită în sectorul construcțiilor și imobiliarelor este cea de taxare inversă pentru TVA în cazul dezvoltării imobiliare, începand cu 1 ianuarie 2016. Aceste măsuri fiscale vor ajuta la dezvoltarea construcțiilor în general și cele din sectorul rezidențial în mod special.

Lucrările la Park Residences 5 au demarat în luna noiembrie 2013, iar acum complexul este finalizat, deja câteva zeci de familii s-au mutat, iar comunitatea începe să prindă contur.   Complexul cuprinde un total de 160 locuinţe, de la studiouri, la apartamente de două, trei si patru camere, deservite de o zonă comercială de cca 600 mp și alte facilități.

Suprafeţele construite ale locuințelor de vânzare variază între 44 mp, pentru studiouri şi 170 mp construiţi, pentru apartamentele de patru camere. Clădirile sunt realizate în stil modern şi au un regim redus de înălţime, demisol, parter şi patru etaje. Complexul a fost prevăzut cu cel puțin câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Materialele folosite la construcție sunt de bună calitate iar finisajele sunt din gama premium- ferestre germane cu profil Veka si feronerie Roto, vopseluri superlavabile de import Caparol, uși interioare Pinum, placaje ceramice de import Spania, baterii Grohe, obiecte sanitare din gama Roca, iar parchetul este triplustratificat din frasin sau stejar, marca Holver, adus din Germania.

Grupul de firme imobiliare Nordis a fost înființat în 2008, de către Emanuel Poștoacă, consultant imobiliar cu experiență in investiții rezidențiale în zona de nord și astăzi reunește trei firme specializate: Nordis, de intermediere imobiliară, Nordis Administrare, de administrare de imobile și Nordis Investments, de investiții si dezvoltare imobiliară.  

Nordis are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare  peste 2.500 de proprietăți premium din zonele de nord ale Bucureștiului din Piața Victoriei și până în Iancu Nicolae: Kiseleff, Aviatorilor, Primăverii, Herăstrău – Șoseaua Nordului, Băneasa și Pipera.

Printre companiile care au apelat la serviciile Nordis se numără - Generali, De Silva, Porsche Bank, Lukoil, BCR, Lidl, BauMax, Arabesque, Strabag, Alstom, Philips, Dent Estet, Alitalia, Apa Nova precum si Ambasada Ungariei, Ambasada Coreei, Ambasada Ciprului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 20 Ianuarie 2020, 09:00
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter