REAL ESTATE

Orasele din provincie care atrag dezvoltatori imobiliari. Zonele turistice, tot mai cautate

29 mai 2017, ora 00:03 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Onix Blue Mamaia Nord
Onix Blue Mamaia Nord
Capitala nu mai este văzută drept cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare. Dezvoltatorii deschid porțile spre construirea unor locuințe noi şi în provincie, ajutați de cererea tot mai mare.

După Bucureşti, pe harta celor mai atractive oraşe pentru construirea unor noi ansambluri este Cluj-Napoca, unde piața imobiliară este similară cu cea din Capitală atât din punct de vedere al prețurilor pe metrul pătrat cât şi din punct de vedere al cererii pentru locuințe noi.

Cei de la Imoteca anunță dezvoltarea în perioada următoare mai multor proiecte rezidențiale în Cluj-Napoca, dar şi la Constanța, oraş care a câştigat o valoare de piața a locuințelor mai mare datorită turismului din zonă.

Interesul pentru locuințe situate mai ales în apropiere de stațiunea Mamaia a crescut substanțial în ultimii ani. Unul dintre dezvoltatorii care a construit în Bucureşti locuințe noi şi care a decis să investească acum în alt oraş este Onix. Dezvoltatorul vinde la tIMOn locuințe în Mamaia Nord, prin proiectul Onix Blue Mamaia Nord, în total fiind vorba despre 400 de garsoniere şi apartamente cu 2 camere dispuse în cinci blocuri. Toate oferă vedere spre mare, prețurile pe perioada târgului încep de la 37.400 de euro+tva.Braşovul este un alt oraş important pe harta investițiilor pe care dezvoltatorii l-au ales pentru construcția de locuințe în provincie. Este un oraş turistic, dezvoltat din punct de vedere economic, iar Coldwell vine la târg cu cinci proiecte pe care le va vinde la această ediție. Este vorba în general despre proiecte premium, dezvoltate în zona centrală a oraşului. Printre acestea fiind Bobalna Residence cu 16 unități, Braşov One and Only cu 16 boutique apartamente şi Transilvania residence cu 46 de apartamente, prețurile fiind reduse cu 10% pe perioada târgului, cea mai ieftină locuință premium se va vinde cu 54.000 de euro.

Tot în Braşov, Sânpetru Residence vinde 700 de locuințe cu discount de 8% oferit la târg, loc de parcare şi bucătărie mobilată, cu prețuri de la 24.000 euro+tva pentru o garsonieră. Signature Real Estate, cu capital româno-anglo-american, va termina construcția ansamblului de 195 de apartamente în toamna anului 2017, după o investiție de 14 milioane de euro. Cel mai înalt bloc din Brașov are la tIMOn prețuri de 35.700 € tva inclus pentru un studio si 69.500 € TVA inclus pentru apartamentele de 3 camere.

Pe Valea Prahovei, cererea în zonă este în special cu scopul de investiție. În cadrul tIMOn, agenția imobiliară Mervani aduce în premieră mai multe locuințe de vânzare și de închiriere în stațiuni montane precum: Azuga, Bușteni sau Sinaia. Cel mai ieftin se vând căsuțele mobile de vacanță, construite din lemn, cu prețuri care pornesc de la 9.700 de euro.

Imoteca se extinde in provincie 2 proiecte in Cluj, unul de 260 de apartamente ce urmează a fi construit de un dezvoltator belgian și altul de 120 de apartamente, ce va fi construit de un dezvoltator român. In Constanta, Imoteca va fi agentul exclusiv al unui ansamblu de 250 de apartamente dezvoltat de GranVia Real Estate. Dezvoltatorii ce au ales sa se extinda spre provincie sunt companii care au deja experienta pietei din Bucuresti si toti au vazut aceasta oportunitate pentru perioada urmatoare, cererea in zona
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 03:03
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter