REAL ESTATE

Orasul unde trebuie sa muncesti 3 secole pentru o locuinta, dar gunoaiele stau pe 4,4 mld.$

28 iulie 2015, ora 00:04   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
mumbai.jpg
Un oras din Asia foloseste terenuri premium pentru adapostirea gropilor de gunoi, cu o valoarea estimata la 4,4 miliarde de dolari. Pe de alte parte, cei mai multi dintre localnici se ingramadesc in locuinte insalubre si le-ar trebui 3 secole sa stranga bani pentru o casa.

Peste 11.000 de tone de gunoi sunt deversate zilnic in cele 3 gropi de gunoi din Mumbai, cu o suprafata combinata de 295 de hectare.

La pretul pietei, daca ar fi utilizate pentru construirea de locuinte, aceste terenuri ar valora 4,4 miliarde de dolari.

Intre timp, 6,5 milioane de oameni, adica jumatate din populatia orasului, locuieste in conditii insalubre, fara dotari de baza si fara apa potabila.Terenurile pe care stau gropile de gunoi ar putea fi intrebuintate in planul premierului indian Narendra Modi de a construi case pentru toata lumea pana in 2022.

"Utilizarea terenurilor de sub gropile de gunoi este esentiala. Singura metoda de a cobori preturile ridicate din Mumbai este sa maresti oferta de locuinte", potrivit presedintelui diviziei din Asia de Sud a firmei de consultanta imobiliara CBRE.

Un studiu realizat de Knight Frank LLP arata ca un cetatean obisnuit ar trebui sa lucreze trei secole pentru a-si putea cumpara o casa in Mumbai, orasul cel mai putin accesibil din lume dupa preturile locuintelor pentru localnici. Spre comparatie, in Shanghai cumparatorii ar trebui sa stranga bani 233 de ani pentru a-si permite o locuinta.  

Jumatate din gospodariile din Mumbai castiga mai putin de 313 dolari pe luna, potrivit unui studiu care arata ca in ritmul in care sunt construite in prezent locuintele pentru saraci, abia in 140 de ani vor avea fiecare o casa.

Intre timp, in cea mai mare groapa de gunoi dintre cele trei, Deonar, care se intinde pe 131 de hectare, sunt deversate zilnic jumatate din cantitatile totale de deseuri din oras. Muntii sai de gunoaie ar putea acoperi de doua ori Casa Alba, potrivit Bloomberg.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
eljijinews a spus:
28/07/2015 09:38
Asa,bun...se construiesc locuintele pe terenurile de 4 miliarde de dolari...gunoi si mai mult...unde va fi depozitat? Pe alte terenuri de valoare apropiata...
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 11:12
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter