REAL ESTATE

Preturile apartamentelor din Bucuresti in functie de zona: Diferente foarte mari in acelasi sector

27 mai 2015, ora 13:11 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
apartamente (2).jpg
O garsoniera in Balta Alba, un apartament cu 3 camere in Bucurestii Noi sau unul cu 4 camere in Crangasi. Toate se invart in jurul a 1000 euro/mp, insa nu toate corespund nevoilor viitorilor proprietari. Pretul locuintelor este influentat de multi factori, insa in ultimii ani, dupa stabilirea bugetului, factorul cel mai important de diferentiere a fost reprezentat de amplasament.

Imobiliare.net a efectuat o analiza, care, luand in calcul pretul mediu pe metru patrat de vanzare al apartamentelor din Bucuresti in luna mai, demonstreaza cat de mari sunt diferentele intre locuinte situate in acelasi sector, insa in zone diferite.

Primaverii - cel mai scump cartier, Ferentari - cel mai accesibil

In mai, pretul mediu de vanzare al unei garsoniere din Bucuresti este de 1.014 euro/mp. Pentru acelasi tip de locuinta, amplasata de aceasta data in sectorul 1, zona Dorobanti, un cumparator trebuie sa plateasca un pret mediu de 1469 euro/mp. Sectorul 1 este recunoscut ca fiind cel mai scump sector al Capitalei, insa exista si aici zone unde pretul este sub media garsonierelor din Bucuresti luna aceasta, si anume, cartierul Bucurestii Noi, unde pretul este de 926 euro/mp. 

Cea mai scumpa zona pentru garsoniere in sectorul 3 este Decebal, acolo unde pretul mediu este de 1262 euro/mp, in cealalta extrema situandu-se cartierul Balta Alba, unde pretul mediu este de 938 euro/mp. Cele mai scumpe garsoniere din sectoarele 4 si 5 se gasesc in cartierul Tineretului – 1.223 euro/mp, respectiv zona Cismigiu – 1.247, in vreme ce zonele cele mai ieftine sunt Giurgiului – 871 euro/mp, respectiv Ferentari - 777 euro/mp. 

In sectoarele 2 si 6, cele mai ridicate preturi medii se intalnesc in zona Mosilor – 1.169 euro/mp si in cartierul Crangasi – 1.053 euro/mp, in vreme ce zonele cele mai accesibile sunt Ferdinand – 944 euro/mp, respectiv Ghencea - 842 euro/mp. 

In ceea ce priveste pretul mediu de vanzare al unui apartament cu 2 camere din Bucuresti, acesta este de 1.003 euro/mp in mai, de doua ori mai mic decat cel cerut de proprietarii din cartierul Primaverii – 2.162 euro/mp, conform cifrelor oferite de Imobiliare.net. Cei care prefera zona de nord a Capitalei pot opta si pentru un apartament cu 2 camere in cartierul Bucurestii Noi, acolo unde pretul mediu este de 1.060 euro/mp. La mare distanta de Primaverii, cea mai scumpa zona din sectorul 2 la apartamentele cu 2 camere este Dacia, cu un pret mediu de 1.466 euro/mp. In schimb, cartierul Pantelimon trage in jos media apartamentelor cu 2 camere din sectorul 2, aici proprietarii cerand 886 euro/mp. 

La mijlocul clasamentului se situeaza sectoarele 3 si 5, cu cele mai scumpe apartamente cu 2 camere in zona Decebal – 1.297 euro/mp, respectiv Cotroceni – 1.338 euro/mp, care contrasteaza cu zona 23 August – 865 euro/mp, respectiv cartierul Ferentari – 642 euro/mp.

In sectoarele 4 si 6, zonele de top sunt Tineretului – 1.223 euro/mp, respectiv Crangasi – 964 euro/mp, in timp ce zonele in care proprietarii au pretentii mai scazute sunt Giurgiului – 806 euro/mp, respectiv Ghencea – 854 euro/mp.  

Si cand vine vorba de apartamentele cu 3 camere, tot cartierul Primaverii este in top, cu un pret mediu de 2.225 euro/mp, mai mult decat dublu fata de cel mai accesibil cartier din sectorul 1, Bucurestii Noi – 1.057 euro/mp si chiar decat pretul mediu de vanzare al apartamentelor cu 3 camere din Bucuresti – 1.067 euro/mp. Al doilea cel mai scump pret mediu al apartamentelor cu 3 camere (excluzand sectorul 1) provine din sectorul 5, cartierul Cotroceni – 1.338 euro/mp. In cealalta extrema se regaseste cartierul Ferentari, cu un pret mediu al apartamentelor cu 3 camere de 545 euro/mp. In sectoarele 2 si 3, cele mai piperate zone sunt Dacia – 1.404 euro/mp, respectiv Decebal – 1.362 euro/mp, in vreme ce pretentiile cele mai scazute le au proprietarii din Pantelimon – 873 euro/mp, respectiv Balta Alba – 901 euro/mp. 

In sectorul 4, proprietarii din zona Parcului Carol cer cei mai multi bani pentru un apartament cu 3 camere – 1.332 euro/mp, in vreme ce pretul mediu in zona Brancoveanu este de 972 euro/mp, cel mai mic din sectorul 4. Singurul sector in care pretul mediu al apartamentelor cu 3 camere nu depaseste pretul mediu pe Bucuresti este sectorul 6, acolo unde cel mai scump cartier este Crangasi – 964 euro/mp, iar cel mai ieftin este Giulesti – 723 euro/mp, conform cifrelor Imobiliare.net.

In mai, pretul mediu de vanzare al unui apartament cu 4 camere din Bucuresti este de 1.014 euro/mp. Tot in sectorul 1 se inregistreaza cel mai ridicat pret mediu si in cazul apartamentelor cu 4 camere, in cartierul Aviatiei – 1.987 euro/mp, la fel cum in Bucurestii Noi este cel mai accesibil pret din acest sector – 828 euro/mp. In sectorul 5 se inregistreaza cea mai mare discrepanta de pret dintre toate tipurile de locuinte din Bucuresti, cea mai scumpa zona fiind in Cotroceni – 1.761 euro/mp, iar cea mai ieftina in Ferentari – 534 euro/mp, pret mediu pentru un apartament cu 4 camere. Piata Muncii este varful iceberg-ului in sectorul 3, cu un pret mediu de 1.710 E/mp, in timp ce in cartierul Balta Alba pretul coboara pana la 849 euro/mp. 

In sectoarele 2 si 4 cele mai ridicate preturi medii se intalnesc in zona Dacia – 1.215 euro/mp, respectiv Vacaresti 1.238 euro/mp, in timp ce zonele cele mai accesibile din acest sector sunt Fundeni – 684 euro/mp si Giurgiului – 678 euro/mp. Cel mai scump cartier din sectorul 6 in ceea ce priveste pretul mediu al apartamentelor cu 4 camere este Crangasi – 955 euro/mp, in timp ce pretentiile cele mai scazute le au proprietarii din Militari – 781 euro/mp. 

Rezultatele acestei analize ne arata ca principalul criteriu in functie de care se tine cont la alegerea unei locuinte este zona bucurestenii fiind dispusi sa plateasca preturi mai mari, uneori chiar duble sau triple, pentru locuinte mai bine pozitionate.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 17:51
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter