Municipiul București a câștigat procesul în care risca să fie obligat să plătească aproximativ 5.000.000 Euro drept beneficiu nerealizat de două societăți în legătură cu un imobil pentru care CGMB a refuzat să aprobe un PUZ în anul 2011.
bpv Grigorescu Stefanica a reprezentat Municipiul București și a câștigat, definitiv, litigiul cu două societăți, proprietare ale unui teren din zona Obor. Suma la plata căreia cei doi proprietari au solicitat instanței să oblige Municipiul București a fost în cuantum de aproximativ 5.000.000 Euro.
Această sumă a fost determinată pe baza unei expertize judiciare și reprezenta pretinsul beneficiu nerealizat ca urmare a imposibilității edificării de construcții și valorificării acestora pe un terenul în chestiune. Aceasta deoarece, pentru edificarea construcțiilor era necesară obținerea unui PUZ pe care CGMB nu l-a aprobat decât în anul 2015.
Echipa de avocați care a reprezentat interesele Municipiului București a fost coordonată de Daniel Ștefănică, Avocat Partener si Coordinator al Departamentului de Litigii, asistat de Raluca Marcu, Avocat Senior Coordonator și Șerban Dumitrescu,Avocat Senior.
„Litigiul a fost solicitant și provocator atât în considerarea duratei mari de timp în care a fost soluționat (a fost inițiat în anul 2012) dar și având în vedere probatoriul administrat. Astfel, expertiza efectuată în cauză, a avut, în principal, ca finalitate, stabilirea construcțiilor pe care proprietarii le-ar fi putut edifica, pe teren, în anul 2011, precum și cea mai bună valorificare a acestora. În final, calculul beneficiului nerealizat s-a făcut prin raportare la veniturile pe care proprietarii le-ar fi putut obține în ipoteza edificării și celei mai bune valorificări a construcțiilor încă din anul 2011, și veniturile pe care le-au realizat efectiv din exploatarea terenului. Dintr-un alt punct de vedere, decizia instanței este importantă deoarece validează o linie de gândire în dreptul administrativ: autoritatea publică are dreptul de apreciere a oportunității emiterii unui act administrativ” a declarat Daniel Ștefănică.
REAL ESTATE
Primăria Capitalei a câştigat procesul cu dezvoltatorii de la Obor care pretindeau 5 milioane de euro
11 februarie 2020, ora 12:17
Comentariile acestui material
[+] Adauga comentariul tau (niciun comentariu publicat)
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
ex: [email protected]
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
Trimite Comentariul
Materialele zilei din REAL ESTATE
03 noiembrie 2020, ora 17:22 in Real Estate |
46 vizualizari |
0 comentarii
10 decembrie 2020, ora 15:40 in |
26 vizualizari |
0 comentarii
27 octombrie 2020, ora 18:23 in |
61 vizualizari |
0 comentarii
19 octombrie 2020, ora 14:50 in |
37 vizualizari |
0 comentarii
Articole similare
- Apa Nova anunta investitii de peste 367 milioane de euro in Bucuresti
- Şeful Iridex propune Primăriei Capitalei să transforme în parc un depozit de gunoi de 700 ha din Giuleşti-Sârbi
- Impact il numeste pe polonezul Bartosz Puzdrowski in functia de CEO
- RMGC începe să piardă tot la Roșia Montană: Avizul de mediu pentru PUZ zona industrială a fost suspendat
- Zielele Bucurestiului 2015: Ce evenimente vor avea loc weekendul acesta in Capitala
Ultima ora
- PepsiCo a inchiriat un depozit in cadrul Constanța Business Park (joi, 15:08)
- Al patrulea restaurant Burger King din Bucuresti, deschis in Promenada Mall (miercuri, 12:42)
- Resolution Property și Zeus Capital Management finalizează prima achiziție majoră de birouri în București (miercuri, 12:36)
- Clădirea din București unde angajații sunt scanați cu camere de termoviziune și opriți dacă au peste 37,3 grade (marti, 15:56)
- Cum se schimba un targ imobiliar in criza coronavirus (marti, 15:55)
- Skanska face schimbări în echipa de marketing și comunicare (marti, 15:48)