REAL ESTATE

Resolution Property și Zeus Capital Management finalizează prima achiziție majoră de birouri în București

02 septembrie 2020, ora 12:36 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Floreasca Park.jpg
Resolution Property și Zeus Capital Management au achiziționat recent Floreasca Park, un complex de birouri de aproximativ 40.000 m2, situat în centrul Bucureștiului. Proprietatea a fost vândută celor două companii reunite într-un joint-venture de către un fond administrat de GLL Real Estate Partners GMBH (membru al Grupului Macquarie).

Floreasca Park este prima investiție făcută de Resolution în România și cea de-a cincea investiție din portofoliul Zeus pe piața imobiliară din București și reprezintă prima achiziție a parteneriatului dintre cele două companii de top care se ocupă de investiții și administrarea activelor.

Clădirea premium de birouri
se află în zona vibrantă Floreasca-Barbu Văcărescu, una dintre cele mai căutate arii de business din București, adesea denumită și „Noul CBD” (Central Business District).

Complexul
al cărui principal chiriaș este compania Oracle este alcătuit din două clădiri moderne de birouri de clasa A, conectate printr-o parcare subterană cu o capacitate de 586 de mașini. Alți chiriași reprezentativi sunt Kellogg’s, BASF, Saint-Gobain, Ursus Breweries și ENI. Proprietatea beneficiază de conexiuni la mai multe mijloace de transport în comun și oferă o serie de facilități pentru chiriași, inclusiv o cafenea și o unitate bancară.


De asemenea, complexul îndeplinește standarde ridicate de sustenabilitate, incluzând opțiuni precum
reciclarea apei pluviale și a căldurii, răcirea naturală pe timp de noapte printr-un sistem computerizat de ferestre, pompe de căldură cu alimentare geotermală și utilizarea apei subterane pentru sistemele de răcire.
 

Scott O'Donnell, Resolution Property, a declarat:În ciuda schimbării practicilor de lucru, cererea pentru spații de birouri bine echipate și amplasate în zonele centrale de business va continua să fie ridicată. Suntem mulțumiți de modul în care piața de real-estate continuă să evolueze și ne mândrim prin faptul că am fost întotdeauna în fruntea acestor schimbări. Dorim să facem din achiziția Floreasca Park următorul pas al prezenței noastre extinse în România și Europa Centrală și de Est”.

Stelios Zavvos, Președinte și CEO al Zeus Capital Management, a
adăugat:
Suntem foarte încântați să finalizăm achiziția unei clădiri de birouri de referință și să avansăm cu programul nostru de investiții în Europa Centrală și de Sud-Est. Aceasta este a cincea achiziție a platformei noastre de investiții, care se concentrează pe proprietăți imobiliare de top din regiune. Suntem încrezători că acest activ premium în piața de birouri din București, care are foarte mare potențial, va aduce rezultate excepționale investitorilor noștri”.  Cumpărătorii au fost consiliați de către Kinstellar, Knight Frank, Ernst & Young și Sentient. Achiziția a fost finanțată de Erste Bank. GLL Real Estate Partners GMBH a fost consiliat de PeliPartners, Cushman & Wakefield Echinox și Portland Trust în calitate de property manager.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 24 Mai 2022, 15:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter