REAL ESTATE, LIFESTYLE

Retailerul care nu se lasa izgonit din Afi Palace Cotroceni

14 aprilie 2015, ora 00:06, autor(i): DailyBusiness.ro 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
afi.jpg
Un retailer de moda care vrea sa ajunga in opt ani pe podiumul european de profil, alaturi de nume precum H&M si Inditex, si-ar putea "frange aripile" chiar in tara in care si-a inceput expansiunea internationala. Afla din DailyBusiness.ro cu ce lant de magazine a ajuns sa isi regleze conturile in instanta unul dintre cele mai mari mall-uri din Romania, Afi Palace Cotroceni.

La finele lunii ianuarie a acestui an, Cotroceni Park SA, societatea ce administreaza mall-ul Afi Palace Cotroceni, a initiat un demers in instanta impotriva unuia dintre chiriasi, LC Waikiki Retail Ro SRL.

Dosarul inregistrat pe 26 ianuarie la Judecatoria Sectorului 6 are ca obiect evacuarea conform articolului 1033 din Codul Procedura Civila.

Pe 16 martie, instanta a respins ca inadmisibila cererea Cotroceni Park de evacuare a retailerului de moda. “Respinge cererea ca inadmisibila in procedura prevazuta de articolul 1033 si urmatorul din Codul de procedura civila”, se mentioneaza in sentinta instantei ce putea fi atacata cu apel in termen de 5 zile de la pronuntare. Pe 20 martie, Cotroceni Park a atacat decizia Judecatoriei Sectorului 6, formuland apel.

Magazinul LC Waikiki din Brasov
Magazinul LC Waikiki din Brasov

Motivul pentru care administratorul mall-ului cere evacuarea retailerului nu este precizat in dosarul de pe site-ul instantei. Articolul 1033 din Codul de Procedura Civila, mentionat in cererea de evacuare si in sentinta, se refera insa la litigii privind evacuarea din imobilele folosite sau, dup caz, ocupate fara drept de catre fostii locatari sau alte persoane.

Ramane de vazut cum se va incheia demersul in instanta al administratorul mall-ului bucurestean impotriva LC Waikiki. Deocamdata, retailerul inca figureaza ca si chirias in mall, conform datelor de pe site-ul propriu si de pe cel al Afi Palace Cotroceni.

Infiintat in Franta in anul 1985, brand-ul LCWaikiki a fost cumparat de actuala companie LC Waikiki Mağazacılık din Turcia in anul 1997.

Top 10 cei mai mari retaileri de fashion din Europa (sursa: retail-index.com)
Top 10 cei mai mari retaileri de fashion din Europa (sursa: retail-index.com)

In prezent, retailerul turc are o retea de aproape 500 de magazine in 141 de orase si 23 de tari din intreaga lume, conform informatiilor de pe contul de Facebook al companiei. Aceeasi sursa mentioeaza ca LC Waikiki Mağazacılık a initiat primele sale investitii in strainatate in anul 2009, cand a deschis primul sau magazin din Europa in Romania.

Incepand cu anul 2009, compania si-a propus drept obiectiv sa devina unul dintre cei mai mari trei retaileri din Europa pana in anul 2023. Acest clasament (foto) este dominat in prezent de retaileri precum H&M, Inditex (Zara, Bershka) si Mars&Spencer.

Amplasat la intersectia dintre Bd. Vasile Milea si Bd. Timisoara, AFI Palace Cotroceni numara peste 350 de magazine, aproximativ 3.000 de locuri de parcare, un hypermarket Auchan, 20 de sali de cinema, un cinematograf IMAX, doua cazinouri, un patinoar de 1.000 mp, doua terenuri de joaca pentru copii, o arena de laser tag, un Roller Coaster, bowling si biliard, un spatiu dedicat targurilor tematice, un trenulet electric, o pista de karting.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Luni, 21 Septembrie 2020, 19:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter