- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Rocada imobiliara in centrul Bucurestiului: In loc de mall exclusivist, cel mai luxos hotel din tara

22 Jan, 00:01 • cristina.mihai
Un mall exclusivist urma sa fie construit in Bucuresti, aproape de Ateneul Roman. Aflati de ce s-a razgandit proprietarul si a decis sa dezvolte un hotel de 5 stele, anuntat drept cel mai luxos din Romania.
Rocada imobiliara in centrul Bucurestiului: In loc de mall exclusivist, cel mai luxos hotel din tara

Omul de afaceri romano-german Christian Popescu Strohlen avea in plan sa construiasca o galerie comerciala pe 8 etaje in centrul Capitalei. Lucrarile ar fi urmat sa demareze in 2008.

El si-a schimbat insa planurile dupa ce compania prin care trebuia sa dezvolte proiectul, Marvel Group, a fost contactata de mai multe lanturi hoteliere, care doreau sa opereze un hotel de lux in zona.

„Schimbarea proiectului nu a fost determinata de criza, ci de cererea mare pe care am primit-o din partea lanturilor hoteliere. Acum am semnat deja un contract cu unul dintre cele mai luxoase 5 branduri de hoteluri din lume, insa numele este confidential, pentru moment”, a spus Edward Popescu, reprezentantul dezvoltatorului.

Acesta a adaugat ca lantul hotelier cu care a semnat contractul le-a oferit „conditii foarte avantajoase”, dar nu a oferit alte detalii. „Va fi cel mai luxos hotel din Romania”, a mai spus Popescu.

Astfel, in noua forma a proiectului, cladirea va avea o galerie comerciala orientata pe branduri de lux, Vendome Palace, cu suprafata de 1.000 mp, la parterul unui hotel cu 120 de camere.

Printre cele mai luxoase branduri hoteliere din lume se numara Ritz Carlton si Boscolo.

„Inainte, trei sferturi din suprafata urma sa fie centrul comercial si un sfert locuinte. Acum 90%, din suprafata construita va fi reprezentata de hotel. La locuinte am renuntat”, a precizat Edward Popescu.

Compania a obtinut finantare pentru circa 75% din investitia in proiect, estimata la 20 mil. euro.

Initial, Vendome Palace trebuia sa fie structurat pe 3 subsoluri, parter si 8 etaje si sa cuprinda galerii de arta, cafenele si restaurante exclusiviste, dar si branduri ca Armani, Gucci, Versace sau Cartier.

Constructia va demara in aprilie anul acesta, toate avizele fiind obtinute. Inaugurarea proiectului, amplasat pe strada Clemenceau, va avea loc cel mai probabil in prima parte din 2012. In acest scop, Marvel a demolat, la inceputul lui 2008 fostul sediu PRM, situat in zona.

Primul proiect al companiei pe piata autohtona este condo-hotelul Monte Carlo Palace, a carui constructie a demarat in septembrie 2006 si a fost finalizata in 2008. Proprietarii care detin locuinte in cadrul acestui ansamblu le pot inchiria pe perioada cand nu stau acolo.

Christian Popescu Strohlen este un investitor romano-german care locuieste de circa 20 de ani in Monte Carlo.

Omul de afaceri isi propune ca, intr-un viitor apropiat, sa promoveze in Romania proprietati din Monaco, cu ajutorul companiilor imobiliare John Taylor, DTZ si Coldwell&Banker, active si pe piata imobiliara din Monte Carlo.