REAL ESTATE

Romexpo: A fost rasturnata prezumtia de insolventa (Update 1)

12 iunie 2012, ora 14:50, autor(i): Andra Troasca   | 2 comentarii publicate
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
romexpo2.jpg
Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei de intrare in insolventa, iar recursul se va judeca in septembrie acest an. Asadar, nu s-a respins recursul, sutin oficialii Romexpo.

“Creanta pentru care s-a solicitat deschiderea procedurii de insolventa a fost achitata si a fost rasturnata prezumtia de insolventa”, au declarat acestia prin intermediul unui comunicat.

“In ceea ce priveste creanta pretinsa, trebuie mentionat ca in dosarul de insolventa, firma Arsenoaie&Matasel Consulting, al carei contract de publicitate a fost reziliat in luna Iulie 2011, a solicitat suma totala de 404.472,55 lei, iar Romexpo a achitat pana la aceasta data, 444.472,55 lei – deci chiar mai mult decat s-a solicitat, diferenta in plus provenind din penalitati calculate de Romexpo la zi”, se arata in documentul citat.

Fata de achitarea debitului, instanta urmeaza a admite recursul si a modifica sentinta de deschidere a procedurii insolventei in sensul respingerii cererii de deschidere a procedurii insolventei, cu consecinta iesirii companiei din aceasta stare, precizeaza reprezentantii Romexpo.Compania le transmite colaboratorilor ca are o situatie financiara pozitiva, cu toate datoriile platite la zi si disponibilitati acoperitoare in conturi, iar activitatea sa va continua “in aceleasi conditii optime ca pana acum”.

Pana la finalul anului 2012, in cadrul centrului expozitional vor fi organizate peste 60 de targuri, expozitii, evenimente speciale, concerte si spectacole, congrese si evenimente corporate, au mentionat oficialii Romexpo.

Curtea de Apel a decis: Romexpo ramane in insolventa (Articol initial)

12 iunie 2012, ora 11:41   | 2 comentarii publicate
Romexpo-SA-2.jpg
Romexpo ramane in insolventa, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins ca inadmisibila cererea de suspendare provizorie a executarii sentintei pronuntata de Tribunalul Bucuresti prin care s-a deschis procedura generala a insolventei impotriva centrului expozitional. Decizia pronuntata este irevocabila, transmite administratorului judiciar Euro Insol.

Complexul expozitional Romexpo a intrat in insolventa, la cererea din 16 noiembrie 2011 a unui creditor - agentia de comunicare Arsenoaiei si Matasel Consulting - pentru neplata unei datorii de peste 180.000 lei reprezentand contravaloarea unor servicii de publicitate.

Creanta a fost achitata integral pe 13 februarie si pe 14 mai 2012 la dosarul aflat pe rol, sustin reprezentantii Romexpo. Astfel ca acestia au inaintat o plangere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru “solutia incorecta si nelegala” pronuntata de judecatorul Victor Moldovan deoarece, “conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuata stinge datoria si litigiul”.

Ca efect al crizei economice si al unui management inadecvat, numarul de evenimente si de participanti s-au diminuat in ultimii ani cu efecte vizibile in scaderea cifrei de afaceri si implicit a profitabilitatii companiei:“Daca in 2010 Romexpo avea o cifra de afaceri de 44,4 milioane de lei, in 2011 afacerile au scazut la 38 milioane de lei. In 2010 firma inregistra un profit de 230.000 de lei, iar in 2011 a incheiat cu o pierdere de aproape 2,5 milioane de lei. Romexpo avea la 31 decembrie 2011 datorii de 21,47 milioane de lei”, a declarat anterior Remus Borza, reprezentantul Euro Insol.

Romexpo este liderul industriei romanesti de targuri si expozitii, avand 76.793 metri patrati suprafete expozitionale. In 2011 s-au organizat 150 de evenimente, din care 40 de targuri si expozitii la care au participat peste 140.000 vizitatori.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Radu Ilies a spus:
12/06/2012 16:37
D-ale justitiei romane:creanta achitata din februarie,iar acum suntem deja in iunie!
 
Sara a spus:
12/06/2012 17:25
Haideti sa fim seriosi! Cum sa intre Romexpo in insolventa? E ca si cum ai spune ca Mos Craciun exista!
Toata lumea a auzit de Romexpo, chiar si cei de pese hotare! Cineva vrea sa strice tot ceea ce acest complex a reusit sa cladeasca pana acum! Despre asta este vorba in acest proces!
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 17 Mai 2022, 17:19
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter