REAL ESTATE

Sistem ecorezidential langa Snagov: Ferma, han si 200 de case cu 35 mil. euro investitie (Foto)

19 noiembrie 2013, ora 17:40, autor(i): Andra Troasca 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
cam_1.jpg
Omul de afaceri Valentin Bitoiu a inaugurat prima etapa din proiectul Casa Vlasia, un sistem ecorezidential ce include o ferma, un han si 200 de case, situat la 30 de km de Bucuresti, la marginea Padurii Snagov.

Prima etapa a proiectului include o ferma ecologica si un han cu 35 de camere, care au totalizat investitii de 15 milioane de euro. Urmatoarea etapa va fi un ansamblu rezidential de 200 de case care vor fi integrate complet cu ferma si hanul.

Constructia ansamblului rezidential va presupune o noua investitie, de aproximativ 20 de milioane de euro. Constructiaeste etapizata si va incepe in primavara anului 2014. In functie de vanzarile caselor din fiecare etapa se estimeaza ca intregul ansamblu residential va fi finalizat in maximum 7 ani.

Sunt trei tipuri de case care vor avea suprafete de 120, 150 si 200 mp. Casele vor avea 3 sau 4 camere. Pretul unei case va varia intre 120.000 si 200.000 de euro, pretul mediu fiind de 1.000 euro/mp, potrivit dezvoltatorilor.Tot terenul pe care se dezvolta sistemul ecorezidential Casa Vlasia are 35 de ha. Terenul a fost achizitionat in 2006, iar costul aproximativ a fost de 9 milioane de euro."

Galerie Foto
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria
click pentru a deschide galeria


Hanul se adreseza atat publicului larg, cat si companiilor in cautare de locuri pentru evenimente.

Ferma integreaza gradini de legume si livezi, plantatie de vita de vie si animale domestice. Un lac artificial a fost creat pentru a asigura irigarea domeniului si mediul favorabil pentru animalele de la ferma. Pentru incalzire este folosita biomasa nepoluanta, cu pierderi reduse de caldura, iar cenusa rezultata se foloseste pe post de ingrasamant. Ferma de animale ajuta de asemenea sa fertilizeze pamantul fara sa foloseasca substante nesanatoase.

Casele ce vor fi construite incepand de anul viitor vor fi integrate cu ferma, vor fi dotate cu un POS electronic prin care viitorii proprietari vor putea comanda produse din ferma (lapte, oua, legume etc.).

Gazonul are proprietati speciale, pentru a asigura animalelor o hrana bogata, vita de vie si gradinile au fost gandite pentru a permite recolte ecologice, iar crama hanului are umiditate naturala, datorita fantanii din interior.

De asemenea, au fost create spatii pentru activitati sportive, o biblioteca, un loc de joaca pentru copii, o piscina si un teren de volei si fotbal.

Omul de afaceri Valentin Bitoiu (57 de ani) este proprietar al companiei de constructii ACMS, impreuna cu familia Tanasoiu. ACMS a inregistrat anul trecut afaceri de circa 76,8 miliarde lei si un profit de11,8 miliarde lei.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
Articole similare
KeyJobs - Job-uri premium
Sambata, 02 Iulie 2022, 14:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter